Brit és globális orkán Soros titkos brexites machinációja miatt

 

E cikket nem lehet megérteni egy kis előzetes magyarázat nélkül.

A Daily Telegraph nevű brit lap tegnapelőtt későn este és tegnap nyomtatott kiadásának címoldalán leplezte le azt, amit címében így fogalmazott meg:

„George Soros, aki ’megtörte a Bank of England-et’, titkos összeesküvést támogat a Brexit meggátlására.”

A cikk szerzője, Nick Timothy, Theresa May brit miniszterelnök asszony volt kabinetfőnöke, leleplezte, hogy Soros titokban összeesküvést sző a brexit megakadályozására és 400 000 fontot adott egy újabb referendum kiírásán buzgolkodóknak.

A globális viharnak két oka volt. Maga a tény és a címben megfogalmazott „titkos összeesküvés”.

Az MTI tegnap késő délelőtt ismertette a Daily Telegraph cikkét a cím és magának a „titkos összeesküvés” gondos, Soros-érdekű kihagyásával. Amit így, az MTI-re hivatkozva vett át a hazai média, két kivétellel. Az egyik a 444.hu volt, amely saját olvasata alapján ismertette a cikket, nem hivatkozva az MTI-re, de ugyancsak teljesen véletlenül elhagyva a „titkos összeesküvés” kifejezést. Valamint a Magyar Demokrata online portálja, amely az eredeti forrás alapján ismertette a cikket, erősen bírálva a közpénzen Soros-barát módon tudósító Magyar Távirati Irodát.

A leleplezés visszhangja óriási volt. Bécstől és New Yorkon és Németországon át Izraelig lőtték a Daily Telegraphot és szerzőjét.

A brit lapok egy része viszont alig győzött vele egyetérteni.

Az amerikai Politico brüsszeli kiadása „Verhofstadt azzal vádolja Theresa May volt tanácsadóját, hogy szélsőjobboldali elméleteket terjeszt Sorosról” címmel arról számolt be, hogy az Európai Parlament brexit felelőse és liberális frakciójának vezetője, Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök azzal vádolta a brit miniszterelnök Soros-cikket író volt kabinetfőnökét, hogy az „szélsőjobboldali, Kreml által szponzorált összeesküvés-elméleteket gyárt”. Hozzátette: „Orbán Viktor és illiberális, barátai, aki megszállottan démonizálják az emberi jogokat és a szólásszabadság mellett kiállókat, most büszkék lennének”. Ezt egyébként Konrád György barátja a brit Independentnek mondta, és a Politico onnan idézte őt. De, írja a cikk, bírálta a Telegraphot Stephen Pollard is, a Jewish Chronicle szerkesztője, aki kijelentette: „a titkos összeesküvés” „éppen olyan szöveg, mint amit Magyarországon és máshol használnak pontosan azért, mert Soros zsidó”.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/brit-es-globalis-orkan-soros-titkos-brexites-machinacioja-miatt-2782915/

Megosztás: