Amerikai hetilap: Hogyan mer az USA beavatkozni Magyarország belügyeibe?

Az utolsó betűjéig tisztességes, azonos mércét követelő cikkben szólítja fel a befolyásos amerikai hetilap, a US News & World Report Washingtont,

hogy azonnal fejezze be durva beavatkozását a magyar belügyekbe, valamint Tillerson külügyminisztert és McMaster nemzetbiztonsági tábornokot, hogy rögvest emeljék fel a kagylót az ügyben.

Ezt a cikket ismertetjük és azt, amelyet a kéthavonta megjelenő amerikai neokon díszpéldány magazin, a The American Interestben eresztett el Magyarország ellen a magyar sajtószabadságról és általában a polgári- és szabadságjogok helyzetéről szép fizetésért hazudozó Arch Puddington a Freedom House részéről, ezúttal Orbán Viktort az ellenfeleit százával felakasztó, Amerika-barát egyiptomi elnökkel egy csónakba lökve.

Kezdjük tehát az elsőként említett írással, amelynek szerzője Peter Roff, a hetilap véleményrovatának társszerkesztője.

Azzal kezdi, hogy miközben az USA tombol, amiért állítólag az oroszok beavatkoztak az amerikai elnökválasztásba Trump érdekében, kész csoda, hogy a Capitolium dombján a képviselők nem kapták magukat hadállásba azért, mert

az amerikai kormány finanszírozza azokat az „aktív intézkedéseket”, amelyeknek feladatuk a Magyarországon soron következő választások befolyásolása.

Noha Magyarország „az Egyesült Államok megbízható szövetségese, a NATO tagja, ahol virágzó többpárt rendszer van”. Azon Magyarországon, ahol „a legtöbb mércével mérve a választások szabadok és tisztességesek.”

Amit mutat az is, hogy a kormányzás jobbról balra, majd ismét jobbra lendült, és ahol Orbán Viktor miniszterelnök jobbközép Fidesz pártja várhatóan megtartja többségét az április 8-i választásokon.

Ezek a mondatok már csak azért is szenzációsak, mert egy fősodratú nyugati médium tényt mer leírni rólunk.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/amerikai-hetilap-hogyan-mer-az-usa-beavatkozni-magyarorszag-belugyeibe-2716048/

 

Megosztás: