EU-robbantó bomba: Macron a BBC-nek: a franciák is otthagynák az EU-t!

A brit Daily Express napilap arról számol be, hogy Emmanuel Macron francia elnök a döbbenet hullámait kavarta fel egész Európában, miután a BBC-n egy vele készült beszélgetésben kijelentette, hogy a franciák is otthagynák az Európai Uniót, ha az országban népszavazást tartanának az unióban maradásról, illetve a kilépésről. A Brexitre vonatkozóan elmondta, nem akarja kommentálni a brit nép döntését, de úgy gondolja, a globalizáció számos vesztese gondolta, hogy elege van az Unióból.

Nő a feszültség és tüntetések törtek ki a bangladesi menekülttáborokban, ahol több ezer burmai rohingya muzulmán várja visszaküldését Burmába, miután Banglades megfenyegette őket, hogy kevesebb ennivalót kapnak, ha nem térnek vissza önként hazájukba. Az ENSZ adatai szerint 655 000 rohingya menekült el Bangladesbe, miután Burmában e kisebbség igen sok ezer tagját megölték, jelenti az egyik menekülttáborból az iráni PRESS TV angol nyelvű szolgálata.

A katari Al-Dzsazíra tévé angol nyelvű szolgálata a megszállt Ciszjordániában élő palesztin újságíróknak azon kezdeményezéséről ír, amellyel harcba szállnak a Facebook és a YouTube egyoldalú letiltási politikája ellen. Míg ezek semmit nem tesznek a minden 46 másodpercben az izraeli használók által kiposztolt legdurvább rasszista palesztin-ellenes fenyegetés kapcsán, még akkor sem, ha palesztinok meggyilkolására szólítanak fel, ha ők azt mutatják be, milyen kegyetlenül bánnak a megszálló erők palesztinokkal, az eredmény azonnali letiltás.

(Echo TV nemzetközi lapszemléjéből, először ma 11:55-kor)

Megosztás: