A „rothadt kompromisszum” árán létrejövő berlini koalíció és a V4-ek

Már az elején bocsánatot kell kérni a globális cenzoroktól és hazai haptákos darabontjaiktól, amiért ma két olyan cikk ismertetését is felkínáljuk olvasásra, amelyek forrásai függetlenek, nem pedig a prostituált, fősodratú, elitszolga sajtó, amelynek Magyarországról szóló kötelező napi mantrájához képest a tibeti imamalom az egyéniség Guinness-rekordere.

Elsőként nézzük, mit írt vasárnap a független német Contra Magazin „Határvédelem: Merkel kettős mércéje” címmel.

Azt, hogy amikor Angela Merkel kancellár Szófiába látogatott abból az alkalomból, hogy Bulgária vette át az Európai Tanács vezetését, megköszönte a bolgár kormánynak és személyesen Bojko Borisszov bolgár miniszterelnöknek, amiért országa oly jól biztosítja az EU külső határait. Ezt mondta: „Nagy feladat – épp a bolgár-török határnál. És Németország támogatja Bulgáriát, a Frontex támogatja Bulgáriát, és mi tanáccsal és tettel állunk az oldalán. De a fő munkát itt kell elvégezni, és ezért ezt a szívemből köszönöm.”

Csakhogy, emlékeztet nyilván „arcátlanul” a magazin, még 2015 júliusában ugyanez a kancellárnő belgrádi látogatásán az uniós országok „elszigeteléséről” beszélve elsősorban az akkor ismertté vált magyar terveknek ment neki, azaz annak, hogy az Orbán-kormány beígérte, kerítésépítéssel védekezik a migránsáradat ellen. Akkor ezt is mondta: „Nem segít, ha valaki valaki ellen elszigeteli magát.”

Vagyis, írja a cikk,

Magyarországot, amely a schengeni övezet tagja, Merkel azért bírálja, amiért külső határait biztosítja, míg a (még) nem Schengen-tag Bulgáriát saját határvédelmi intézkedései miatt dicséri.

Majd felteszi a kérdést, „csak nincs valami baj Merkellel?”

A másik nem imamalom cikket William Engdahl, a világhírű kockázatelemző tanácsadó írta, akinek legutóbbi könyve magyarul nemrégiben jelent meg „NGO titkos akták – Miként szítanak forradalmakat, puccsokat és háborúkat a CIA fedőszervei” címmel. És hogy e könyvet, akár az előtte „A gondolatgyárak”címmel kiadott kötetét egészen véletlenül miért nem terjeszti sem a Bookline.hu, sem a Libri.hu, annak liberális szemszögből nézve a magyarázata nyilván egészen egyszerű: az orbáni „mutáns fasisztoid” diktatúrában éppen e két legfontosabb internetes könyvterjesztőt nem likvidálták még.

Engdahl cikke a New Eastern Outlook nevű hírportálon angol és orosz nyelven jelent meg. „A menekült dilemma – Németország gazdaságilag próbálja megfélemlíteni Közép-Európát” címmel, ugyancsak vasárnap. És mivel a Közép-Európa” kifejezés a V4 országokról szól, azaz Magyarországot, Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát jelenti, az a tény, hogy a szerző ezen országokat nem „kelet-európaizza” le, liberális szemekben nyilván máris bizonyítékot szolgáltat az ő gyanúsan mutáns lényére is.

A német-amerikai szerző merészen kemény szavakkal kezdi cikke összefoglalóját:

„A német szociáldemokraták és konzervatív pártok végre megegyeztek egy rothadt kompromisszumban, hogy újabb, nem oly nagy koalíciót alkossanak a növekvően népszerűtlen Angela Merkel kancellárságával.”

 

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/rothadt-kompromisszum-aran-letrejovo-berlini-koalicio-es-v4-ek-2710237/

 

Megosztás: