Levélke Németh Péternek Kerényi Imre Gizella-tábor ötlete elleni támadására

Németh Kolléga!

A Népszava mai számában „Utánpótlás-válogatott” címmel támadja meg Kerényi Imre miniszterelnöki megbízottnak a Balatonnál meghirdetett, az ön megfogalmazásában „keresztény ihletettségű” Gizella-táborát.

Ezt kifogásolja kiemelten: „Muszlim, buddhista, netán zsidó gyerek persze oda nem mehet. Hogy a szűrést miként végzi el Kerényi, nem tudom, bár lehet, hogy rendelkezik olyan tudással, amely az írás alapján is képes meghatározni, ki melyik felekezethez tartozik. Merthogy a szülők csak kézzel írott jelentkezéssel kandidálhatnak a kéthetes táborra, amit maga az ötletgazda bírál el”.

Mondja, nem unják ezt a témát 28 éve naponta többször megpengetni? Tudatában annak, hogy hasonló alapon nem mernek önöknek válaszolni?

Gondolom, tudja, hogy Kerényi Imre egyetlen kiadványába nem írok.

Talán azt is,  hogy a kormány vagy a Fidesz egyetlen rendezvényén sem vagyok ott.

Viszont, hogy tudja:  annak okán fogok a Fideszre szavazni április 8–án, mert egyrészt a kínálatban szereplő pártok közül egyetlenként menetel – sajnos a legtöbb ultraliberális, az önök kezére játszó intézmények tekintetében nagyon lassan – a köznyelvben is meghonosodott „illiberális demokráciának” elnevezett rend felé, másrészt nekem már elképzelni is undor, hogy netán egy Juhász Péter, Szél Bernadett vagy hasonló figura társai által vezetett pártra adjam a szavazatomat. Akik korrupció-immunitása és a lopott pénzből az építkezésre meghagyott részt illetően előképként Demszky Gábor volt főpolgármester gyakorlata lebeg a szemem előtt.

De hogy alátámasszam, mennyire nem „pártérdekből” megyek önnek, látni fogja, ugyanis úgy fogalmazom meg e levelet, hogy még a bátrabb jobboldali olvasók is féljenek a megosztási ikonra kattintástól.

Szóval: képzeljen el egy olyan tabuk nélküli Magyarországot, ahol ön, „szegény elnyomott”, „öncenzúrázó”,  az orbáni „diktatúrától” szenvedő újságíró szembe kerül egy valóban független újsággal, amelyben éppen olyan vagy majdnem olyan tabuk és öncenzúra nélkül mernének írni, mint ön és társai. Ott netán így támadnák publicisztikáját:

„Németh Péter talán arra is adhatna választ, hogy hány buddhista, muszlim, stb. (látja, milyen finom vagyok még így is?) járhat azon Lauder Javne iskolába, amelyet az óriási többségében magát kereszténynek valló magyar adófizetőknek köszönhetően bérleményfizetési kötelezettség nélkül üzemeltethet ultramilliárdos (bocsánat: magyar származású filantróp) tulajdonosa, Ronald Lauder, aki olykor mindezt azzal hálálja meg, hogy Magyarországra látogatva hazánkat „Európa legantiszemitább országának” nevezi és miniszterelnökét okolja az antiszemitizmus növekedéséért?

De arra is válaszolhatna, vajon hány  buddhista, stb. van az ön általa korábban vezetett Népszava ugyanazon, január 20-i számában publicisztikát írók, mint Sebes György, N. Kósa Judit, Lendvai Ildikó, Várkonyi Tibor; a 16-ik oldalon a heti „vicces kérdésre” válaszolók (Arató András, Avar János, Bolgár György, Friss Róbert Horváth István, Horváth Zoltán), netán a teljes oldalon meginterjúvolt Kornai János közgazdász és  Sándor Iván író közül?”

Ugye, milyen szörnyű lenne ez a korszak, amikor erre csak azzal tudnának visszavágni, hogy ez már a Kuruc.info szintje?

Én csak egyetlen egy dologra kérem: feltétlenül folytassa, folytassák, amit csinálnak, mert azt az undort, amit az önéhez hasonló cikkekkel kiváltanak, csak tovább szűkítik összesített szavazótáborukat.

Allahu Akbár!

Megosztás: