Brit EP-képviselő: „Brüsszel a világ propaganda fővárosa”

SPUTNIK NEWS

Miközben számos uniós európai parlamenti képviselő sürgette a testületet, hogy kétszerezze meg erőfeszítéseit az úgynevezett orosz félretájékoztatás elleni harc érdekében és növelje a pénzbeli támogatást az álhírgyártók ellen küzdő csoport számára, David Coburn, a brit Függetlenségi Párt európai parlamenti képviselője elmondta a Sputnik rádiónak, hogy az Európai Unió „nem tudja elviselni a bírálatot”, és ezért van az, hogy több „álhír jelentést ad ki, mint bárki más”.  Hozzátette:

„Brüsszel a világ propaganda fővárosa”… és az egész álhírügyet arra használja, hogy destabilizálja mindazokat, akiknek eltérő véleménye van”.

Coburn különösen a BBC-t emelte ki, amelyet ironikusan „Brussels Broadcasting Corporation”-nek nevezett (a BBC British Broacasting Corporation nyomán).

Ezt mondta a BBC-ről: „Az elvesztette hitelességét. Már nem elfogulatlan. Egyszerűen az EU puszta propaganda gépezete”.

Brüsszel legújabban 3 millió euróval akar finanszírozni egy „propaganda egység” létrehozását, az úgynevezett orosz propaganda elleni harchoz.

Coburn azt is elmondta, hogy sokkal jobban tart az EU propagandájától, mint a moszkvai hírektől.

„Azért, mert át akarják írni a történelmet, vakká akarják tenni az embereket az Európában történteket illetően. Dezinformációt használnak, hogy elpusztítsák a nemzetállamokat”.

Hozzátette: az EU retteg az internettől, mert ott nem kontrollálja a híreket. Példaként említette a francia televíziót, ahol egyetlen bíráló szó nem hangozhat el az EU-ról és amelynek egyetlen célja az agymosás.

 

Megosztás: