Súlyos erőszakra számít Bécsben a rendőrség az akadémikusok idei bálján – jön az Antifa

„Az új magyar autópálya szakasz megkönnyíti a szlovákoknak az utazást” címmel a The Slovak Spectator nevű angol nyelvű szlovák napilap arról ír, hogy a Kassából Pozsonyba igyekvő autósok most új utat választhatnak. Csakhogy ez a 1,7 km-es szakasz nem Szlovákiában, hanem Magyarországon nyílt meg az M30-as autópálya részeként és az a szlovák R4-es, kétsávos autóúthoz csatlakozik. Az autósok immár Miskolcra is gyorsabban juthatnak el és onnan folytathatják útjukat autópályán a szlovák főváros felé. A lapnak nyilatkozó egyik autós azt mondta, ez jó hír, de szomorú, hogy a két legnagyobb szlovák város közötti kapcsolat javításában egy szomszédos ország segít, nem pedig maga Szlovákia.

Ideges, feszült várakozás előzi meg a bécsi Hofburgban évente megrendezett idei akadémikusbált. A január 26-án sorra kerülő eseményre példátlan számú, háromezres rendőrsereget helyeznek készenlétbe a várható erőszakos kilengések miatt. A nagy diákbált ellenzői a szélsőjobboldaliak szocializációs találkozójának tekintik.  A meghívott vendégek között lesznek a Szabadságpárt csúcspolitikusai is, így Heinz-Christian Strache alkancellár. Fennáll a veszélye annak is, hogy a szomszédos országokból érkező jobboldali tüntetők és a Hamburgban is már ellentüntetésre készülő antifák között összecsapások lesznek. A rendőrség szerint több ezer ellentüntető is érkezhet, írja az osztrák vezető napilap, a Die Presse.

A vezető német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung egy friss felmérést idézve közli, a megkérdezett németek sokkal inkább szeretnék,  hogy Sigmar Gabriel, a jelenlegi alkancellár és külügyminiszter maradjon mindkét hivatalában és ne lépjen az ő helyére az oda nagyon igyekvő Martin Schulz, a Szociáldemokrata Párt vezetője. Schulz esetleges külügyminiszteri székét még többen ellenzik, mint alkancellári posztját.

„Abbasz beletapos Trumpba: a palesztinok az eredeti kanaániták, akik a zsidók előtt laktak már Jeruzsálemben” címmel az angol nyelvű Haaretz izraeli napilap arról számol be, hogy a palesztin vezető tegnap az ezer éves jeruzsálemi Al-Azar egyetemen kijelentette: teljesen elvesztette hitét az amerikaiak közvetítő szerepében a palesztinok és Izrael között. Hozzátette: a palesztinok továbbra is, de nem minden áron a békét támogatva küzdenek jogaik helyreállításáért.

Mély felháborodással kísért beszámolójában ír a vezető amerikai lap, a New York Times arról, hogy több hetes késlekedés után Donald Trump elnök  bejelentette az általa adományozott „Álhír” szégyendíjak média nyerteseit. Első maga a New York Times, de álhír-díjat kapott a Washington Post, a CNN és az NBC tévéhálózat is, melyek hatalmasakat hazudtak az elnökről.

(Echo TV nemzetközi lapszemléje, először ma 11:55-kor)

 

 

 

 

 

Megosztás: