Az USA retteg, hogy a Koreai-félszigeten kitör a béke

RUSSIA TODAY

/A fenti saját cím, de a cikk lényegét visszaadja/

Charles Shoebridge biztonsági szakértő, a brit katonai terrorelhárítás volt tisztje a Russia Todaynek adott interjújában kifejtette, ha Washingtont sikerül a taccsvonalra állítani, a két Korea komoly lépéseket tud tenni a béke és stabilitás irányába, mint mostani tárgyalásaik is mutatják.

Miközben az egy héten belül harmadszor tartott Szöul-Phenjan közötti tárgyalások jelentős áttörést okoztak a két ország közötti fagyos viszonyban, a „Vancouver csoport” 20 külügyminisztere kétkedéssel fogadta a közeledést.

Shoebridge kifejtette: nagyon ironikus, hogy miközben oldódik a feszültség Észak és Dél között, Vancouverben Dél-Korea korábbi szövetségesei szorítják a két ország nyakán a hurkot, és növelik a hőmérsékletet.

Washington kijelentette, hogy a maga részéről fenn fogja tartani a katonai fenyegetést Kim Dzsong-unék ellen, miután Trump korábban azt mondta, hogy a két Korea közötti megbeszélések bármit is eredményeznének.

Shoebridge azt mondta, Szöul és Phenjan sokkal többet tudna elérni, ha az USA „leállna beavatkozni a két Korea közötti jelentős diplomáciai teljesítményébe”.

Megosztás: