Nem az orosz média, hanem a neokon agytrösztök a belső ellenségek

SPUTNIK NEWS

/Erősen ajánlott olvasmány/

Az oroszországi média illegálissá tételének és démonizálásának kísérlete érdekében folyó hadjáratában a legutóbbi sorozatlövés az amerikai igazságügyi minisztériumtól jövő utasítás volt, hogy a Russia Today tévé után most a Sputnik News hírügynökségnek is külföldi ügynökként kell regisztráltatnia magát.

Ezzel Washington meg akarja bélyegezni a két médiumot, hogy azok nem  híreket vagy hírelemzéseket közvetítenek, hanem propagandát.

Az erről író cikk hangsúlyozza, hogy mindez nem is annyira e két orosz médium ellen irányul, hanem ezzel meg akarják félemlíteni azokat az ellenzéki nyugati hangokat, amelyek tulajdonosai még meg mernek jelenni az orosz médiumokban.

Támadást jelent az amerikai, brit és európai polgárok szólásszabadsága ellen. De ezekben az országokban ugyanilyen offenzívát indítottak az ellen, hogy a hivatalos vonaltól eltérő nézeteket hangoztató újságírók, írók, rádiósok, tévések és politikai elemzőknek fórumuk legyen.

E cenzurális kampány valódi oka nem az, hogy ezen ellenzéki hangok hazugságot vagy propaganda szövegeket hangoz tatnak, hanem az, hogy leleplezik az igazi okait a láthatóan véget nem érő háborúknak, gazdasági, szociális, politikai és menekült válságoknak, amelyek korunk normái lettek.

Az erről nyíltan beszélők ellen a neokon agytrösztök azon homályba burkolódzó hálózata harcol, amelyeknek része az Atlanti Tanács, a Külkapcsolatok Tanácsa és sok-sok más ilyen think-tank.

/Megjegyzés: nyilván teljesen véletlen, hogy e neokon hálózat működésével a látszat szerint totális szinkronban áll nálunk a Krekó Péter vezette Political Capital./

E think-tankekben rögeszmés megszállottsággal gyártják éjjel-nappal azon szövegeket, amelyek „leleplezik” az orosz befolyást a nyugati demokráciák belső ügyeibe.

/Magyarország esetében az amerikai szenátus demokratapárti neokon-cseléd tagjainak több mint 200 oldalas erről szóló jelentése Magyarországról szóló része egy magát amerikai-magyar-izraelinek azonosító Lili Bayer nevű újságíró azon 2016-os  Politico-cikke az egyik „bizonyíték” az orosz befolyásra, mely szerint a Magyar Hírlap a Russia Today és a Sputnik News híreit  (is) használja. Hát nem szörnyű?/

  Csakhogy a valódi probléma a tényleges nyugati befolyás a világ számos országa belügyeibe, Oroszországtól Líbiáig.

Ha van egy olyan nyugati magazin, mint a Foreign Policy, amelyben olyan cikk jelenhet meg, hogy „Ideje megbombázni Észak-Koreát” (http://lovasistvan.hu/2018/01/10/amerikai-neokon-ultra-nyiltan-tiz-milliok-legyilkolasara-biztat/), akkor világossá válik az ilyenfajta szerzők morális betegsége, nem feledve azon médiumokat, amelyek leközölnek ilyen cikkeket.

 

 

Megosztás: