Finnország is csatlakozni akar az Új Selyemúthoz

CHINA.org

 

/Magyarország, Franciaország és oly sok más ország után most Finnország is csatlakozni kíván a 21-ik század legnagyobb projektjéhez, az Új Selyemúthoz.

Míg a hazai „nagyokosok” kiszámították, hogy az ezen interkontinentális infrastruktúrának a részét képező Belgrád-Budapest vasútvonal két és fél ezer év múlva (!)  fizetődik ki, a finnek is meglátták benne a lehetőséget. /

Tavaly áprilisban Sauli Niinistö finn elnök látta vendégül Hszi Csin-ping kínai elnököt, amikor számos együttműködési egyezményt írtak alá, így intelligens zöld városok kifejlesztésére.

A finnek úgy gondolják, hogy csatlakozásuk az Új Selyemúthoz növeli valós és virtuális összekapcsoltságukat és hogy ezzel elősegítik a gazdasági növekedést a teljes európai kontinensen.

A Finnair, az 5,5 milliós Finnország finn nemzeti légitársaság hat városba repül Kínába. A hetedik célpont (Nanking) idén adódik az eddigiekhez.

/A mocskos Gyurcsány által egy rothadt orosz oligarchának átpasszolt MALÉV még repült Kínába.

A velejéig korrupt oligarcha-féregre vonatkozó szövegrész a Wikipédiából:

Borisz Abramovics Berezovszkij (oroszul: Бори́с Абра́мович Березо́вский) (Moszkva, 1946. január 23.Egyesült Királyság, Ascot, 2013. március 23.)[1] orosz-zsidó üzletember, matematikus, az Orosz Tudományos Akadémia tagja, politikai menekült Oroszországból, brit védelem alatt. Az orosz oligarcha Borisz Nyikolajevics Jelcin elnöksége alatt került a média figyelmének középpontjába az 1990-es években. Az AirBridge Zrt. egyik tulajdonosa is volt.[2]/

A finnek nagyon várják, hogy kiépítsék az első vasútvonalat Kouvola és a nyolcmilliós kínai Hszian városa között. A próbajárat nagy sikerrel zárult.

Egy kedves olvasó küldte azt a helyesbítést, hogy a Wikipédia a MALÉV-ról szóló cikke egy más Abramovicsra  utal, mint akire kellene.

„A Wikipédia pontatlan. A Malévet nem Borisz Abramovics  Berezovszkij (1946-2013) maffiózó, Oroszország egyik kirablója, az alkoholista Jelcin helyett az ország tényleges irányítója privatizálta, hanem egy sokkal kisebb formátumú bűnöző, Borisz Mihajlovics Abramovics (1960-). Gyakran összekeverik őket, a Wikipédia is ezt tette. A Malév-privatizátor családi neve Abramovics, Berezovszkijnak pedig az apai neve Abramovics.”

Köszönet a korrekcióért, viszont az eredetit benn hagyom, nehogy valaki, aki ezt korábban már olvasta, azt higgye, valamiféle ijedelem miatt vettem ki a szöveget. E blogon az ijedelemnek nincs helye.

Megosztás: