Európai Bizottság: 120 perc alatt eltávolítani az illegális online tartalmat!

EUOBSERVER

Európában a szólásszabadságnak tényleg vége:  

Az Európai Bizottság azt követeli, hogy a közösségi médiumok értesítsék a rendőrséget minden illegális tartalomról, miközben azzal fenyeget, hogy pán-uniós jogszabályokat vezettet be az ilyen anyagok eltávolítására.

Brüsszelben tegnap zárt ajtók mögött tartottak megbeszélést több uniós biztos és mintegy 20 nagyvállalat, amelyektől a bizottság követelte, hogy gyorsabban, mégpedig két óra alatt távolítsanak el nem kívánatos tartalmakat.

Az eltávolított tartalmat gyorsan közölni kell a hatóságokkal, hogy a nyomozásoknál azokat bizonyítékként lehessen használni, mondta több biztos, közöttük (természetesen) Vera Jourova.

„De hogy mi számít gyűlöletre, erőszakra és terrorizmusra történő uszításnak, az értelmezés kérdése”, jegyzi meg maga az Euobserver.

/Önök szerint a küszöbön álló jövőben egy olyan kérdést távolítanak el inkább az internetről mint: „az Ön véleménye szerint van bármilyen közös nevező a Magyarországot naponta a külföldi médiában hazugságokkal besározó magyarországi figurák között?” vagy egy  olyan kijelentést, mely szerint „a magyar nép fasisztoid hajlama teszi lehetővé az olyan autokrata, sőt diktatórikus vezetők uralkodásának zálogát, mint Orbán Viktor”?

A csatolt fotón: Vera Jurova Szél Bernadettel

Megosztás: