Mi lesz Izraellel, ha az USA-ban több muzulmán lesz zsidónál?

FORWARD

Az Egyesült Államok vezető zsidó lapjában nem kisebb személyiség, mint Peter Beinart, a Forward vezető publicistája, az újságírás professzora, a CNN politikai kommentátora vetítette előre azt a helyzetet, hogy mi történik Izraellel, ha az USA-ban több lesz a muzulmán a zsidónál.

A felfestett kép sötét – főként ahhoz az ideális helyzethez képest, ami most állt be Trumppal, aki Izrael minden kívánságát (túl)teljesíti.

Amerikában jelenleg a zsidók száma nem csak nagyjából kétszer annyi, mint a muzulmánoké. A politikai  befolyás terén a diszkrepancia messze nagyobb.

30 zsidó és csak két muzulmán volt tavaly januárban az amerikai kongresszusban.

/És most olyan mondatok következnek, hogy bemelegítésként szemdörzsölés kéretik, ugyanis nem a Kuruc.info-t olvassák:/

A New York Timesnál a tizennégy publicistából nyolc zsidó, és egyetlen egy sem muzulmán.

A Washington Post honlapján 25 rendszeres publicistát listáz. Ebből tizennégy zsidó. Egyetlen muzulmán van: Fareed Zakaria.  Izraelben a legutóbbi hat amerikai nagykövet közül négy zsidó volt. Egyetlen egy sem volt arab, palesztin vagy muzulmán.

Csakhogy ez a jövőben nem így lesz.

A Pew Templeton tanulmánya szerint az Egyesült Államokban egy harmaddal több lesz a muzulmán a zsidónál.

Egyértelmű, hogy politikai befolyásuk nőni fog.  Márpedig ők nem két államot akarnak (Izraelt és Palesztinát),  hanem egyet.

A (z Izraelt támogató) fehér evangelisták is rosszul állnak demográfiailag.

Húsz év múlva viszont a mainál több muzulmán, agnosztikus, hispán, ázsiai és afrikai-amerikai lesz. Vonatkozik ez majd a kongresszusra és az elit médiára.

A palesztinok demokráciát és egyenlő jogokat fognak követelni a folyó (Jordán) és a tenger között.

Nagy változás lesz.

Megosztás: