Vágjuk el a bennünket gúzsba kötő izraeli kötelet!

THE UNZ REVIEW

THE UNZ REVIEW

Philip Giraldi, az Egyesült Államok független médiumainak egyik legbátrabb újságírója. Történelemből doktorált. Éveken át a CIA terrorelhárítási területének volt vezető munkatársa, most pedig a Nemzeti Érdek Tanácsa ügyvezető igazgatója. E szervezet arra törekszik, hogy az Egyesült Államok közel-keleti politikája amerikai érdekeket szolgáljon.

Cikkét azzal kezdi, hogy mi várható az idei évtől.

Például nukleáris háború Észak-Koreával, amit nem a kommunista ország fog kezdeni, mert Kim Dzsong-un-nak nincs kedve öngyilkosnak lennie se magán, se nemzeti értelemben.

Ennél sokkal veszélyesebb a Fehér Ház, amely tele van pszichopatákkal és olyan elemekkel, akiknek a háború érdekük.

De Amerika fő külpolitikai problémája továbbra is a Közel-Kelet lesz és e problémák mindegyike az Izrael által szándékosan létrehozott instabilitás. Ráadásul most már ezt Szaúd-Arábiával együttesen végzik. Elsősorban annak érdekében, hogy az Egyesült Államokat rávegyék Iránnak regionális hatalomként való likvidálására.

Izraellel a probléma, hogy hatalmas, sok-sok milliárd dollárt megmozgató belföldi lobbija van, amelynek horgai oly mélyen behatolnak az amerikai politikai életbe és a médiába, hogy a zsidó állam gyakorlatilag golyóálló.

Legutóbb az derült ki, hogy a Facebook töröl oldalakat az izraeli kormány kívánságára. Ugyanez a kormány azt akarja, hogy a palesztin kérdés teljes mértékben eltűnjön. Palesztinát és a palesztinokat meg se említsék. Mint legutóbb, amikor Izrael sikeresen rávette az amerikai kosárlabda szövetséget, hogy weboldaláról töröljön utalást Palesztinára, amelyet Izrael sportügyi minisztere „képzeletbeli államnak” nevezett.

Izrael folyamatosan elérte azt, hogy bárki is legyen a Fehér Házban, az a dallamára táncoljon úgy, hogy annak következtében ne szenvedjen bármilyen súlyos következményt.

Trumpnál ez már olyan fokot ért el, hogy sokszor az az érzésünk, annyira igyekszik Netanjahu kedvébe járni, hogy az már túlmegy Izrael szükségletein is.

„Trumpot ortodox zsidók és olyan keresztény cionisták veszik körül, mint Mike Pence (alelnök) és Nikki Haley (ENSZ-nagykövet) – akik mindegyike Izraelt helyezi előre, ami nem igazán jó recept a ’Making America Great Again’ (Tegyük ismét naggyá Amerikát) ígéret megvalósítására”.

A 8 nyomtatott oldal terjedelmű cikk hatodik oldala azzal indul, hogy „Folytathatnám, Amerikának morális alapon miért nem lenne szabad támogatni egy olyan apartheid rezsimet, amelyet fejétől a talpáig rasszista gazemberek népesítenek be, és egy teljesen cinikus rezsim vezet, amely ’katonáit’ palesztin területre küldi, hogy ott láb nélküli embereket és gyerekeket lőjön le, de ez csak feldühítené a haszbarákat (izraeli internetes bérkommentelők a világ minden táján), akik keselyűként csapnak le mindannyiszor, amikor valaki valami negatívot ír a ’Közel-Kelet egyetlen demokráciájáról’ és ’Amerika legnagyobb és legjobb szövetségeséről”.

 

 

 

Megosztás: