A cenzúrázás az igazi szabadság: Macron is beszáll

Vitathatatlan, hogy George Orwell simán magáénak vallaná azt az állítást, hogy Emmanuel Macron francia elnöknek a sajtóhoz intézett tegnapi beszédét összegezve ő is írhatta volna ezt a mondatot: „A cenzúrázás a szabadság, a szabadság a cenzúra”.

De mielőtt a részletekbe merülnénk az erről hírt adó cikkek alapján, néhány szó a „szabadság, egyenlőség, testvériség” ma már viccnek ható jelmondatos ország mai állapotáról.

Az igen népszerű független jobboldali Boulevard Voltaire nevű francia hírportál mai számában összehasonlította Macron, Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor újévi beszédét. A konklúziója:

„Ez tehát a Macron-féle francia reneszánsz. Amin talán egy nap el kellene gondolkodni. Hogy mi célból? Keleti irányú emigrálás miatt, a teringettét!”

A híreket ismerők nálunk is tisztában vannak azzal, hogy az idei év első napjával Németországban is a tettek teljes mezejére lépett a sajtószabadság: minden olyan poszt, cikk és kommentár esetében, amelyet valaki vagy valakik elleneznek és nem távolítanak el egy napon belül, ezen kifogásolt passzus(ok) hordozóját akár 50 millió euróra lehet büntetni.

Az Egyesült Királyságban a szintén a hatóságok által „gyűlöletkeltőnek” nevezett szövegek ellen már régebb óta áll a bál, mint ahogyan az egész nyugati világban viharsebességgel alakulnak a helyi vagy akár az egész unióra kiterjedő cenzúrázó szervezetek, amelyek – a Political Capital igazgatójához, Krekó Péterhez kísértetiesen hasonlóan – szinte minden ilyen, „álhírt” terjesztő forrásról kiderítik putyini gyökereit/karmait.

Hogy Krekó és cége karmai mennyire mélyen kapaszkodtak a gyurcsányi titkosszolgálatokba, és hogy Krekóék mely országokat imádják/gyűlölik közismert, mint ahogyan az amerikai Interceptnek is az egész világot megrázó tényfeltárása arról, hogy a Facebook az amerikai és izraeli kormány utasításainak miként engedelmeskedik.

Nem hinnénk, hogy a Magyar Idők olvasói közül túl sokan kételkednek abban, hogy a 444.hu, a hvg.hu és hasonló hírportálok mennyire tartanak attól, hogy ha egy merkeli vagy macroni cenzúravilágot nálunk felépítenének, akkor azok netán őket sújtanák. Még a kérdés felvetése is vicc.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/cenzurazas-az-igazi-szabadsag-macron-beszall-2642425/

 

Megosztás: