Az elzászi faluban 5 hete nincs iskola: a migránsokat kell oktatni

Az Alsace Actu nevű elzászi napilap a 683 lakosú kis elzászi faluról, Ferrette-ről számol be, ahová egy évvel ezelőtt több mint 80 migráns érkezett, ami a lakosság több mint 10 százaléka. Mára a helyieknek elegük lett a migránsokból. A francia országos oktatási hivatal elrendelte, hogy az újonnan jöttek jobb integrációja érdekében a migránsoknak tanítsák a francia nyelvet. Tekintettel a tanárok kis számára és az egyik tartós betegsége miatt a helyi gyerekek már öt hete nem járnak iskolába, mert az oktatásukért illetékes tanítónő a migránsokat tanítja.

A vezető amerikai napilap, a New York Times „Trump nemzetbiztonsága stratégiája egy komédia” címmel megjelent publicisztikája kimutatja, e stratégiának igen sok, súlyos ellentmondó állásfoglalása van. Ez történik akkor, amikor egy elnöknek a prioritása, hogy külpolitikájával finom húsfalatokat dobjon szavazóbázisának és támogatóinak. Az írás idéz egy európai nagykövetet, aki a cikk szerzőjének azt mondta, ezzel a nemzetbiztonsági stratégiával a világ alvajáróként sétálhat bele egy nagy háborúba.

A katari globális Al-Dzsazíra televízió angol nyelvű szolgálata arról számol be, hogy az arab nyelvet palesztin dialektussal tökéletesen beszélő izraeli titkos ügynökök egy csoportja áltüntetéseket rendez izraeli katonák ellen, még köveket is hajigálva, majd a hozzájuk csatlakozó palesztin tüntetőket letartóztatják. A palesztin tüntetők most már kezdik felfedezni a trükköt, és amikor látják, hogy az izraeli katonák nem tüzelnek feléjük, tudják, a „musztaribíneknek” nevezett izraeli provokátorokkal állnak szemben.

Washington 214 millió dollárt fog költeni arra, hogy példátlan léptékben katonai reptereket, kiképző terepet, lőtereket és egyéb hadi létesítményeket hozzon létre Kelet- és Észak-Európában az állítólagos orosz agresszióval szemben. Ez része a 4,6 milliárd dollár összegű „Európai Elrettentési Kezdeményezésnek”, amelynek célja a NATO európai szövetségesei, mint mondják, megnyugtatása. A létesítményeket összesen kilenc országban hozzák létre. Ezek az országok: Lettország, Észtország, Szlovákia, Magyarország, Románia, Luxembourg, Izland és Norvégia, és az ottani repterek képesek lesznek a legmodernebb amerikai harci gépek befogadására, jelenti a globális Russia Today tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

Tegnap este Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kijelentette, noha az Európai Unió ma dönt arról, hogy Lengyelország ellen megindítsa-e az úgynevezett nukleáris opciónak nevezett büntetőeljárást, Brüsszel nem áll háborúban Varsóval és reméli, hogy a lengyel kormánnyal tárgyalások útján közeledni tudnak az álláspontok,  jelenti a DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN.

(Echo TV nemzetközi lapszemléje, először ma 11:55-kor)

 

Megosztás: