Echo TV-sajtószemle: Robotokkal dobják ki a hajléktalanokat San Franciscóban és egyéb „finomságok”

A kaliforniai San Franciscóban több vállalat robotokat vetett be, hogy a hajléktalanokat elűzze területéről. Az elmúlt héten a hajléktalanok több esetben fizikailag megtámadták a robotokat. A helyi állatkert is alkalmaz november óta ilyen robotokat az odatelepedett hajléktalanok és sátraik eltávolítására. Azóta csökkent a parkolóban állomásozó autókba történt betörések száma. Az 1 méter 60 centi magas robotok 200 kiló súlyúak, jelenti a DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN.

Rémülettel reagált az új osztrák néppárti-szabadságpárti kormánykoalícióra a német szociáldemokraták parlamenti frakcióvezető-helyettese. Achim Post kijelentette a német Die Welt napilapnak: „Ismét itt van Ausztria-Magyarország. Kurz kancellárral…és a gyújtogató Orbánnal. Viszlát boldog Ausztria!”. Achim Post ezt elsősorban arra értette, hogy az új osztrák kormány el fogja kobozni a menedékesektől készpénzüket és mobiltelefonjukat.

Az új osztrák kormánykoalíciót alkotó Osztrák Szabadság Párt a jövőben ki fog állni azért, hogy az Európai Unió visszavonja az Oroszország elleni szankciókat, jelentette ki annak elnöke, Heinz-Christian Strache. Hozzátette, hogy a szankciók befejezése egész Európa javát szolgálná.  Strache elmondta, az európai politikai erők között szövetségeseket fog keresni, hogy többséget lehessen biztosítani a szankciók megszüntetését indítványozóknak, idézi őt a Sputnik News orosz hírügynökség olasz nyelvű szolgálata.

A kettős mércét hangsúlyozva számol be a jobboldali olasz Il Giornale napilap arról, hogy a francia Identitárius Nemzedék nevű francia mozgalom öt tagját egy-egy évi börtönre ítélték 49 ezer euró pénzbüntetésre ítélték, amiért 2012-ben a francia Poitiers („Poátyié”) városában épülő mecset területére behatolva tiltakoztak annak építése ellen. Ugyanakkor semmilyen büntetést nem kaptak azok a feministák, akik fedetlen keblekkel hatoltak be a párizsi Notre Dame székesegyházba.

A litvániai Saldus városában járókelők és szomszédok értesítették a hatóságokat, hogy egy ablakba egy lakó  karácsonyi dekorációként világító horogkeresztet helyezett ki. Az önkormányzat egyik képviselője viszont kijelentette egy helyi lapnak, hogy amit az illető kitett az tűzkereszt, a tűz hagyományos litván jelképe és különben is, a horogkeresztnek az éppen a fordítottja, számol be az esetről a Russia Today orosz hírügynökség angol nyelvű szolgálata.

Belgium lesz a világ első országa, amely női nagykövetet küld Szaúd-Arábiába, jelenti a hírt a Flanders News nevű angol nyelvű belga internetes médium. A nagykövet asszony a helyét jövő nyáron veszi át Rijadban.

 

Megosztás: