A németországi 1,4 millió migráns 15 százaléka dolgozik – minimunkában, részidőben, stb.

2015-től a mai napig Németországba érkezett 1,4 millió migránsból csupán 15 százaléknak van állása és ezen állások hatalmas többségében csupán minimális, részidős vagy segédleti munkáról van szó. A migránsoknak alacsony az iskolai végzettségük és ritkán tudnak jól németül. Ez hatalmas csalódást jelent a migránsokkal kapcsolatos reményeknek és a német államnak, amelynek a migránsok évente 25 milliárd eurójába kerülnek, jelenti a Russia Today orosz hírtévé német nyelvű szolgálata.

Ugyanez a szolgálat számol be arról, hogy a pakisztáni légierők parancsnoka tegnap azt a parancsot adta, hogy az ország légterét megsértő minden robotrepülőgépet lőjenek le, beleértve az amerikai robotrepülőgépeket. Ez alapvető fordulatot jelent, mivel Pakisztán eddig csak elítélte az amerikai légierő robotgépeinek jelenlétét és akcióit légterében.

A vezető német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung jelenti, hogy egy szó sem igaz abból az amerikai állításból, miszerint a Szíriában senki által oda nem hívott amerikai katonák létszáma ötszáz. A Pentagon most kényszerült bevallani, hogy ott kétezer amerikai katona állomásozik.

A Euronews televízió angol nyelvű hírportálja ismerteti azt a felmérést, amelynek során világszerte 43 ezer embert kérdeztek meg, mit gondol, most vagy a hatvanas években ment-e jobban a sora. Görögországban, Olaszország, Magyarországon és Franciaországban a többség azzal válaszolt, hogy a hatvanas években élt jobban, mint ma.

A vezető amerikai lap, a New York Times arról ír, hogy hirtelen belecsapott a politika drámája az eddig politikamentes norvég Nobel-békedíj Bizottság  életébe, ugyanis a norvég parlament meggátolta, hogy Carl Hagen, egy jobboldali, „populista” politikus helyet kapjon a Nobel-béke díjat odaítélő öttagú bizottságban, mert az a migránsellenes Haladás Pártjának korábbi vezetője volt.

Donald Trump amerikai elnöknek az az „ostoba” nyilatkozata, hogy Washington Jeruzsálemet Izrael fővárosának ismeri el, az „utolsó csapás” az amerikai politikai életre az iszlám világában és Nyugat-Ázsiában, tudósít az iráni Press TV angol nyelvű szolgálata Ali Akbar Velajati iráni elnöki főtanácsadó nyilatkozatáról. Ebben az olvasható, hogy Trumpnak tudatában kell lennie, hogy ez a nyilatkozata több mint másfél milliárd muzulmán haragját lobbantja fel, valamint azt, hogy az iszlám világ elleni minden amerikai machináció lényegi célja a palesztin kérdés kiszorítása a figyelem középpontjából.

(Echo TV nemzetközi lapszemléje, először ma 11:55-kor)

 

Megosztás: