Kövér: Az EU-t ellenkező irányba akarjuk vinni, mint az Európai Bizottság akarja

Az angol és francia nyelvű Visegradpost Kövér Lászlóval készített interjút, amelyben az Országgyűlés elnöke kijelentette: „Azt szeretnénk, hogy az Európai Uniót néhány éven át ellenkező irányba vigyük, mint azt az Európai Bizottság szeretné. Ez csak az erők egyesítésével lehetséges – ha egyáltalában megváltoztatható az Európai Unió iránya. A Bizottság több hatalmat akar magához ragadni… és csökkenteni a nemzetállamok hatalmát”.

Példátlannak és rendkívülinek nevezi a vezető amerikai lap, a New York Times Donald Trump elnök azon vasárnapi támadását, amelyet az FBI, a Szövetségi Nyomozó Hivatal ellen intézett, amelyet elfogult intézménynek nevezett és olyannak, melynek hírneve romokban van. Ezt a cikk bosszúnak nevezi azért, mert az FBI az elnököt és környezetét vizsgálja, összejátszottak-e az orosz kormánnyal a tavalyi elnökválasztás során.

Lindsay Graham  amerikai republikánus szenátor kijelentette, a Pentagonnak meg kell kezdenie az amerikai hadsereg családtagjainak hazahozatalát Dél-Koreából, mert az Egyesült Államok közel került egy katonai konfrontációhoz Észak-Koreával, idézi a Russia Today angol nyelvű szolgálata az egyik vezető háborús héjaként ismert politikus szavait.

Oroszországban és azon túl a zsidó szervezetek felháborodással reagáltak és antiszemitizmust emlegettek, amiért az orosz ortodox egyház egyik legismertebb és Putyin elnökhöz közelálló tagja, mint a globális terjesztésű brit hetilap, az Economist fogalmaz: „verbális bombát” hajított el, amikor azzal jellemezte a cári családot 1918-ban kivégző leninista osztagot, hogy a gyilkosság „rituális” volt. A támadások szerint a konzervatív Tihon Sevkunov püspök ezen kijelentése egyértelműen célzás arra az egykor antiszemita pogromokat kirobbantó híresztelésekre, hogy a zsidók keresztényeket gyilkoltak le azért,  hogy vérüket rituális funkciókra használják.

„Konyhát veszünk neked, ha elmész, mondja Németország a menekülteknek” címmel foglalja össze a brit Times napilap azt, ahogyan a berlini kormány igyekszik megszabadulni a kiutasításra ítélt menekültkérőktől, akik elszállításuk előtt általában eltűnnek. A kormány felszerelt konyhát, fürdőszobát és egy évnyi ingyenes lakásbérlést ígér a hazájukba visszatérőknek amellett, hogy még családonként 3000 euró készpénzt is kapnak. A menekülteket segítő szervezetek ezt kormányzati zsarolásnak nevezik.

A világ legnagyobb hírügynöksége, a kínai Hszinhua ugyan csak másfél sorban, de fő helyen és fotóval illusztrálva  számol be a negyedik budapesti Rossmann Mikulásfutásról. http://news.xinhuanet.com/english/2017-12/04/c_136797980.htm

(Echo TV nemzetközi lapszemléje, először ma 11:55-kor, már az új székházban)

 

Megosztás: