Az internet megvédi az orosz sportolók becsületét

SPUTNIK NEWS

A #NoRussiaNoGames (Ha nincsenek oroszok, olimpia se legyen) hashtag alatt futó kampány vírusszerűen terjedt el az interneten és mindenki azon gondolkodik, hogy miként lehet megvédeni azokat az orosz sportolókat, akiket megfosztottak a Szocsiban rendezett téli olimpiai játékokon szerzett érmeiktől azzal a váddal, hogy ajzószereket szedtek.

A kampányt indító szentpétervári amatőr síző diák, Roma Sztarkov elmondta, „őszintén aggódik” a cikkben név szerint felsorolt sportolók sorsa miatt. Őket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egész életükre eltiltotta az olimpiai sífutástól azzal, hogy teljesítménynövelő szereket szedtek.

A fiú azt írta: „Nem értem, hogy egy norvég sielőt, Martin Sundbyt, miért tiltottak el csak két hónapra, noha bizonyított volt doppingszer szedése, míg a mi sportolóinkat örök életre minden bizonyíték nélkül eltiltották… Bárki elgondolkodott azon, hogy ők hogyan érezhetnek? A szüleik?”

Sztarkov azt mondta, hogy a politikát ki kell hagyni a sportból. A hashtagat már 700 000-en olvasták el és átterjedt a Facebookra is.

A NOB fog dönteni arról, hogy az orosz csapatot engedik-e részt venni a 2018-as dél-koreai téli olimpiai játékokon.

Megosztás: