Az anglikán egyház térdre hullt az LMBT előtt, az utóbbi örömére

A brit LMBT-t („LGBT”) támogató karitatív szervezetek és LMBT kampányolók hangosan üdvözölték az anglikán egyháznak új, 4700 brit óvodának és iskolának elküldött útmutatóját, amelyben sürgetik a tanintézeteket,

tartózkodjanak annak ösztökélésétől, hogy a nebulók alkalmazkodjanak nemi sztereotípiákhoz.

Az ottani állammal összeforrott anglikán egyház – a több száz éves ottani zöldgyepes locsolású demokráciát imádó hazai balliberálisok egyik tabutémája – új gender útikalauzának ezt a címet adta: „Értékelni Isten minden gyermekét”. Megjelentetése egybeesik a „bifób” (egyszerre homo- és transzfóbiás) elleni kampányhéttel, írja nagy örömmel a balliberális, hajdan jobb napokat megélt brit Guardian.

A bédekkert egyes körökben hatalmas felháborodással fogadták, és azt szkeptikus újságcikkek és „egyes konzervatívok részéről érkezett dühös kommentárok” fogadták. De Peter Tatchell emberjogi harcos kijelentette:

az útmutatás „komoly haladás egy olyan egyház számára, amely hagyományosan és történelmileg ellenséges volt az LMBT jogokkal”.

Ami azt is mutatja, hogy Orbán Viktor vasárnapi jövendölése a normális emberek győzelméről nem igazán lesz akadálymentes.

Tathcell így folytatta: „Az új útmutatás pozitív.

Megerősíti a különféle szexuális orientációkat és gender azonosságokat, és támogatja a tanulók másságát.

Elismeri jogukat a befeketítésük nélküli felderítésre, kísérletezésre és kifejezésre.”

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/az-anglikan-egyhaz-terdre-hullt-az-lmbt-elott-az-utobbi-oromere-2454322/

 

Megosztás: