Az álszent Soros és az adófizetés

RUSSIA TODAY

Soros kiáll azért, hogy több adót fizessen – csakhogy éppen Írországot szereti, ahol ezer dollár adót fizetett.

George Soros támogatott egy petíciót, amelynek célja megszüntetni az adócsökkentést a leggazdagabb amerikaiak számára. Csakhogy a milliárdos Írországot részesíti előnyben, ahol fedezeti alapja 2013-ban a Bloomberg hírügynökség szerint csak 962 dollár adót fizetett.

Négyszáz gazdag amerikai kérte az amerikai kongresszust, hogy ne csökkentsék adóikat. Azt mondták, hogy ne csökkentsék a leggazdagabbak adóterheit akkor, amikor az Egyesült Államok adóssága rekordot ér el és az egyenlőtlenség nő.

A levelet mások között George Soros és Steven Rockefeller is aláírta. A petíció szerint a leggazdagabbak adóterheinek csökkentése jelentősen megkurtítaná az olyan fontos szolgáltatásokat, mint az oktatás, a Medicare, a Medicaid, és akadályozná az Egyesült Államok azon képességét, hogy a korábbi szintekre lehessen visszaállítani a befektetést „népünkbe és közösségeinkbe”.

Soros, az egyik aláíró, mindig azt hangoztatta, hogy a gazdagoknak több adót kell fizetniük. Csakhogy ő maga nem az Egyesült Államokban szeret adót fizetni, hanem ott, ahol számára kedvezőbbek az adójogszabályok.

2015-ben a Bloomberg azt jelentette, hogy Soros 2013-ban Írországban 962 dollár adót fizetett 3851 dolláros nettó jövedelme után, míg a többi, 7,2 milliárd dollár működési bevételt befektetők kapták.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/az-alszent-soros-es-az-adofizetes

 

Megosztás: