Újságírói kérdés a DK-nak az amerikai iskolásoknak kötelező „Hűségesküjéről”

Uraim!

Önök és az önöket támogató médiaembereik folyamatosan a demokrácia hiányára panaszkodnak, ha egy kormányzati vagy kormánypárti tisztségviselő nem akar kérdéseikre felelni.

Holott akkor, amikor önök hatalomban voltak, a Vasárnapi Újságnak ezért, a Hírtévének azért, a Demokratának amazért nem válaszoltak.

Az elmúlt hónapokban tesztelve önöket én is feltettem néhány kérdést, de azokra nem jött válasz.

Most nyilvánosan teszek fel egy kérdést, és természetesen tudom, hogy nem válaszolnak rá, mert nem tudnak és nagyon gyávák.

Éppen ezért teszem fel itt.

Az Egyesült Államokban az iskolásoknak minden nap a tanítás előtt „hűségesküt” kell tenniük így:

„Hűséget fogadok az Amerikai Egyesült Államok Zászlajának és a köztársaságnak, amelyet jelképez: egy és oszthatatlan Nemzet az Isten színe előtt, amely szabadságot és igazságosságot nyújt mindenkinek.” (Wikipedia fordítás)

Ilyenkor tekintetüket áhítatosan a csillagos-sávos lobogóra kell függeszteniük és mondaniuk a szöveget.

Igen sok államban ez kivétel nélkül minden diák számára kötelező. Azaz senki nem bújhat ki alóla. Sokfajta változattal. Arkansasban például mindegyik diáknak az amerikai zászló felé fordulva egyik kezét a szívére kell szorítania vagy pedig szalutálnia kell, ha például cserkészegyenruhában van.

Önöknek az Egyesült Államok egyik mintaképük.

Kérdésem: hogyan reagálnának, ha a kormány ugyanezt a szöveget nálunk is kötelezővé tenné minden általános és középiskolás diáknak úgy, hogy naponta a tanítás megkezdése előtt, vigyázzállásban elmondja?

 

 

Megosztás: