Az USA készen áll kivonulni az ENSZ Emberjogi Tanácsából – hacsak…

JTA

Washingtonból jelenti a Zsidó Távirati Iroda (JTA):

Az Egyesült Államok készen áll arra, hogy kilépjen az ENSZ Emberjogi Tanácsából, hacsak az nem intézményesít reformokat, jelentette ki Nikki Haley, az USA ENSZ nagykövete.

Az Izraeli Amerikai Tanács éves washingtoni konferenciáján nagy taps fogadta a beszédet.

Haley azt mondta, hogy a javasolt reformok közé tartozik a 7-es tétel törlése, amely azt kívánja, hogy rendszeres időközönként jelentést készítsenek Izraelnek ciszjordániai magatartásáról.

Haley azt is mondta, hogy az amerikai küldöttség nem akarja, hogy nyilvánosságra hozzanak egy listát, amelyet az ENSZ Emberjogi Tanácsa készített azon cégekről, amelyek üzleti kapcsolatban állnak a ciszjordániai (illegális zsidó) telepekkel. Izrael és az Egyesült Államok a listára úgy tekint, mint a bojkottálók feketelistájára.

Stb.

Az USA nemrégiben azért hagyta ott az UNESCO-t, mert Washingtonnak nem tetszett ezen ENSZ-szervezet magatartása Izraellel szemben.

(Meg nem erősített információink szerint Washington holnapután bejelenti  az ENSZ-ben, ha az még egyszer bántja Magyarországot, az USA nem csak otthagyja a világszervezetet, de fekáliát ken Eörsi Mátyás, Haraszti Miklós és Hegedüs István arcára, bármilyen sorrendben. Egy ezzel ellentétes irányú, szintén meg nem erősített információ szerint az amerikai külügyminisztérium azt teszi Magyarországgal az elkövetkező 27 évben is, amit e három személy neki parancsol.)

Megosztás: