„Kína üzlete az üzlet. Amerikáé a háború”

RUSSIA TODAY

Míg az Egyesült Államok a háborúkra összpontosít, Kína gazdasági virágzást akar, idézi a Russia Today Gerlad Celente üzleti tanácsadót. Azt jósolja, hogy a kínai gazdaság tíz éven belül a világon a legnagyobb lesz.

„A politikusok hazudnak, de a számok nem. Nézzük meg Amerika hanyatlását és Kína előrehaladását. A trend tagadhatatlan. Amerika középosztálybeli  háztartásai az 1971. évi 61 %-ról a mai 50 %-ra zsugorodtak , míg Kínában a 2000-beli öt százalékról… a mai csaknem 35 %-ra nőttek”, mondta Celente.

Kína a jövőbe fektet, mint ahogyan azt Hszi Csin-ping kínai elnök is elmondta a KKP októberi konferenciáján, és részletezte azt miként teszi, kiemelve az Új Selyemút projektet.

Az USA-ban Trump „az amerikai történelem legnagyobb katonai költségvetéséhez” kért pénzt, de egyetlen szót sem ejtett arról, hogy egyre nagyobb az igény a jobb életre, harmóniára, kulturális fejlődésre.

Míg a kínai gazdaság évente 6,5 és 7 % között nő, az USA-é 2,5 %-kal.

Kína tíz éven belül a világ legnagyobb gazdasága lesz.

Az USA le tudná lassítani ezt a folyamatot, de csak akkor,  ha Washington leállna a háborúk finanszírozásával és saját népébe fektetne.

Megosztás: