Varsó a német védelmi minisztert a lengyel belügyekbe avatkozással vádolta

SPUTNIK NEWS

/A totálisan balliberális Ursula von der Leyen Magyarországot ugyanúgy támadta/

//A Sputnikon a kitétel ideje: 21 óra 28 perc, moszkvai idő szerint//

Witold Waszcykowski lengyel külügyminiszter azzal vádolta meg Németországot, hogy beavatkozik a lengyel belügyeikbe, miután Ursula von der Leyen német védelmi miniszter támogatta a varsói kormány politikájával szemben „ellenállást” kifejtőket.

A lengyel miniszter magyarázatot kért Leyen kijelentésére.

Leyen azt mondta, hogy „Lengyelországban a fiatalabb nemzedéknek ezen egészséges, demokratikus ellenállását támogatni kell”.

Majd ezt mondta a közszolgálati ZDF adón: „Feladatunk az is…, hogy Lengyelország és Magyarország ellen harcoljunk”.

Miután Lengyelországban a sajtó nem csak a Gazeta Wyborcza-féle férgekből áll, a Wpolityce.pl lengyel hírportál azonnal azzal vádolta von der Leyent, hogy „megtöri azon diplomáciai normákat, amelyekhez korábban Németország ragaszkodott.”  

A lengyel külügyminiszter kijelentette: „Végre tetten értük a német politikusokat, hogy be akarnak avatkozni a lengyel belügyekbe… Az elmúlt két évben azt hallottuk tőlük,  hogy semlegesek…”

/A ZDF-en ez a szöveg csütörtökön hangzott el. A Bem rakpart eddig a jelek szerint még nem értesült Györkös nagykövet stábjától, hogy ez a nő a magyar belügyekbe ugyanúgy beavatkozott,  ugyanis Szijjártó Pétert ismerve, már tiltakozott volna./

Megosztás: