Az amerikai külügy új Victoria Newlandja: mikor jön a politikai támadás Magyarország ellen?

Mindenki arra gondolt, hogy Trump elnök mégiscsak egy „épelméjű” embert nevez ki Nuland posztjára. Ennek a fordítottja történt: Wess Mitchell egy „szteroiddal feltöltött Nuland”.

Az amerikai jobboldali, konzervatív és az Egyesült Államok külföldi beavatkozásai ellen fellépő Ron Paul Intézet honlapjára a mi időnk szerint péntek késő este került ki egy olyan cikk, amely nagyon kevés jót ígér számunkra, ami a magyar-amerikai kapcsolatok akár közeljövőjét is illeti.

A cikk írója Daniel McAdams, az agytröszt ügyvezető igazgatója, akinél az amerikai nyilvánosságban nincs jobb barátja az Orbán-kormánynak. A Magyarországot a kilencvenes években hat esztendős budapesti újságírói munkája révén kitűnően ismerő McAdams az amerikai kongresszusban Texas államot republikánus színekben képviselő Ron Paul külpolitikai tanácsadója volt.

Cikkét azzal kezdi, hogy csütörtökön iktatták be a külügyminisztérium új, európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkárát, Dr. A. Wess Mitchellt. Így ő lett a Trump-kormány legfontosabb diplomatája, ami kontinensünket illeti. Összesen ötven országért, a NATO-ért, az EU-ért és az EBESZ-ért felelős.

Az Obama-kormány idején ezt a posztot a neokon Kagan család nő tagja, Victoria Nuland töltötte be, aki kulcsfontosságú szerepet játszott azon amerikai támogatású államcsínyben, amely révén megbuktatták az ukrán kormányt.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/az-amerikai-kulugy-uj-victoria-newlandja-mikor-jon-politikai-tamadas-magyarorszag-ellen-2417401/

 

Megosztás: