November 4-én indul az antifák Trump-kormány döntő országos lázadása

A Washington Post szerkesztőségének reggeli kör-emailje szerint tegnap kétnapos látogatásra érkezett Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Londonba a zsidók számára Palesztinában otthont nyújtó Balfour nyilatkozat századik évfordulójára. Netanjahu ma kétszer találkozik Theresa May miniszterelnökkel, aki az első, nyilvános találkozón várhatóan hajba kap az izraeli miniszterelnökkel, amiért Tel Aviv az Iránnal kötött nemzetközi nukleáris megállapodás ellen van. Jeremy Corbyn, a Munkáspárt vezetője nem hajlandó részt venni a Cionista Világszövetség akkori elnökének, Lord Rothschildnak címzett Balfour nyilatkozat megünneplésére rendezett vacsorán, ahol a két ország vezetője jelen lesz, mert kifogásolja, hogy Izrael súlyosan megsérti a palesztinok jogait az általa megszállt területeken, miközben a száz éve kiadott nyilatkozat kifejezett garanciát ad a palesztinoknak jogaik tiszteletben tartására. A nem sajtónyilvános vacsorát a 100 évvel ezelőtti nyilatkozatot a brit kormány nevében aláíró Lord Balfour azonos nevű leszármazottja, és Lord Rothschild, a nyilatkozat azonos nevű címzettjének leszármazottja rendezi.

Ali Hamenei, Irán legfőbb vezetője Vlagyimir Putyin orosz elnökkel történt tegnapi találkozóján méltatta a két ország együttműködését a Szíriában a kormány ellen harcoló terroristák ellen és kijelentette, hogy az amerikaiak által vezetett koalíció ottani veresége „tagadhatatlan valóság”, de ugyanakkor Washington továbbra is gerjeszti a szíriai dzsihadisták terrorcselekményeit. Hozzátette, Oroszország fontos szereplője lett a nyugat-ázsiai események alakításának. Elmondta azt is, hogy a szíriai népnek kell lennie a végső döntnöknek az ország ügyeit illetően. Putyin elnök elmondta, Irán és Oroszország stratégiai partnerek, akik növelni fogják kapcsolataikat az energia, a modern technológia, a mezőgazdaság, valamint az olaj- és földgáz projektek terén, majd méltatta a két ország együttműködését a terrorizmus elleni háborúban és kiállt az Iránnal kötött nemzetközi atommegállapodás fenntartása mellett, jelenti az iráni PressTV.

A New York Times tegnap teljes oldalas, a „Trump-rezsim” megdöntésére irányuló tiltakozásra buzdító hirdetést közöl. A tüntetéseket november 4-től kezdődően addig tartják éjjel-nappal Amerika-szerte, ameddig a kormányt nem hajtják el a hatalomból, ígérik a hirdetést feladó antifasiszták. A hirdetést a George Soros által finanszírozott „Utasítsd vissza a fasizmust” nevű szervezet adta fel, számol be a hirdetésről a jobboldali amerikai Infowars hírportál.

/EchoTV nemzetközi sajtószemle – először 11:55/

 

 

Megosztás: