Cseh KDNP-s képviselő: „Az EU a cseh polgárok gyomrában kezdődik”

Az idézett címmel nagylélegzetű interjú jelent meg az Euractiv nevű brüsszeli szerkesztésű uniós szakportál honlapján Tomas Zdechosvsky cseh európai parlamenti képviselővel. A beszélgetés lényegét a portál így foglalta össze: „A csehek nem tudnak semmit az EU globális stratégiáiról vagy az energiahálózatok összekapcsolásáról. De nagyon is tudják azt, hogy Németországban olcsóbb és jobb élelmiszert tudnak vásárolni”.

Zdechovsky az Európai Parlament csehországi képviselője és tagja a Keresztény és Demokrata Unió – Csehszlovák Néppártnak (KDU-CSL) .

Az interjúból kiderül, hogy a csehek tömegeinek nagyon nem tetszik, hogy Németországban olcsóbb és jobb minőségű élelmiszereket vásárolhatnak, mint saját hazájukban és számukra az EU-val kapcsolatban az élelmiszerek kettős minőségének a kérdése a legfontosabb.Az interjút adó képviselő elmondta, hogy az EU-ban már viszonylag komolyan veszik e kettős élelmiszer minőséget.

Az interjút készítő felteszi a kérdést: „Nem vicces, hogy a Cseh Köztársaságban az élelmiszer kettős minősége az EU-hoz kapcsolt legfontosabb ügy, amikor máshol az egész európai projekt jövőjén vitatkoznak?”

Zdechovsky úgy felel, hogy Csehországban a legtöbben nem értik, hogy mi is az az EU. De megmagyarázható lenne részletes információkkal. Azoknak pedig, akik azt gondolják, hogy a kettős élelmiszer minőség kérdése nevetséges, azt szeretném mondani, hogy a felmérések szerint a csehek egyszerűen semmit nem tudnak az EU globális stratégiáiról vagy az energiahálózatokról. De azt nagyon is jól tudják, hogy olcsóban és jobb minőségben vásárolhatnak élelmiszercikkeket Németországban. És hogy az ugyanazon cégérű és ugyanazon csomagolásban lévő termékben más összetevők lehetnek a Cseh Köztársaságban és Németországban. „Az EU egyszerűen egy cseh polgár gyomrában kezdődik, és azután olyan témákhoz megy onnan, amelyek a globális biztonsággal társulnak”, jelentette ki a képviselő.

 

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/cseh-kdnp-s-kepviselo-az-eu-cseh-polgarok-gyomraban-kezdodik-2398852/?utm_source=Napi+h%C3%ADrlev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+kiemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_campaign=223e2b83ba-hirlevel&utm_medium=email&utm_term=0_4fe27455be-223e2b83ba-181179461

 

Megosztás: