Na, mi zavarja a mai Guardiant a Kennedy-dokumentumok ügyében?

THE GUARDIAN

Jonathan Freedland nevű publicistájuk ezzel a címmel terpeszkedik a korábban őszintén antiglobalista, háborúellenes brit napilapban: „Az olyan összeesküvés-elméletek, mint a JFK-ügy, elvonják a figyelmünket a ránk leselkedő valódi veszélyekről”.

Freedland saját válla önelégült veregetésével indítja cikkét. Mégpedig azzal, hogy lám-lám, a csütörtökön titkosított állapotukból felszabadított 3 ezer, JFK-re vonatkozó dokumentum nem szolgáltat „füstölgő puskacsövet”.

Majd igyekszik lekicsinyelni annak a dokumentumnak a jelentőségét is, amely arról szól, hogy egy londoni újságírónak valaki Amerikából a Kennedy gyilkosság előtt fél órával telefonált, hogy valami nagyon nagy dolog készül.

De hat nyomtatott oldal terjedelmű cikkében nem ez a fő aljasság. Hanem az, hogy míg a konteósok leköpdösésével foglalatoskodik, egyetlen egy alkalommal nem említi, hogy az összeesküvés-elméletek ellen a legjobban úgy lehetett volna küzdeni, hogy Trumpli (trampli) elnök egyszerűen mindenfajta szerkesztgetés nélkül – mint azt beígérte a visszatartott dokumentok ügyében – az akták mindegyikét a nyilvánosság elé tárja.

E helyett azon rágódik, hogy mennyire szörnyűek ezek a konteók, mert ezek végső soron mindegyike abban gyökeredzik, hogy az eseményeket a háttérben a Rothschildok és Sorosok, azaz a zsidók mozgatják, írja Freedland.

 

Megosztás: