Putyin: Moszkva azonnal reagál, ha Washington orosz médiumokat hallgattat el

RUSSIA TODAY

Vlagyimir Putyin tegnap a Szocsiban rendezett Valdaj konferencián egy újságírói kérdésre elmondta, azonnal „fogat-fogért” megtorlás következik amerikai médiumok ellen, ha az Egyesült Államok orosz tömegmédiumok ottani működését korlátozza.

Az elnök elmondta, „Eddig állandóan azt hallottuk, hogy abszurd és antidemokratikus nyomást gyakorolni bármilyen, törvényesen működő médiumra. Demokratikusan csak egyfajta módon lehet küzdeni az ellen, amit nem szeretünk, legyenek azok hatóságok vagy az ellenzék: úgy, hogy saját véleményünket okos, képzeletgazdag, tehetséges módon fejezzük ki, hogy az emberek elhiggyék nézeteinket és azokat figyelemmel kísérjék. Minden más antidemokratikus.”

Az RT America műsorai számára az Egyesült Államokban bedolgozó  cégek levelet kaptak az igazságügyi minisztériumtól arra kötelezve őket, hogy külföldi ügynökként jegyeztessék be magukat a FARA program keretében.

Az ezen a címen jelenleg regisztrált mintegy négyszáz entitás egyike sem médium, mert azok mentesítve vannak a regisztrálás alól azzal, hogy az Egyesült Államokban a sajtószabadság a társadalom egyik sarokköve.

Ha a felszólított fél nem jegyezteti be magát, vagyonát elkobozhatják és alkalmazottaikat le is tartóztathatják, aminek következtében az RT American megszűnhet működni.

Megosztás: