Csehország: 85 százalék utasítja el az eurót

A cseh parlamenti választások előtt tartott közvéleménykutatás eredménye szerint a megkérdezett csehek több mint 85 százaléka nem akarja, hogy a cseh koronát euróval helyettesítsék, és hogy a Cseh Köztársaság az euróövezet tagjává váljék, ismerteti a felmérés eredményeit a Russia Today orosz tévéhálózat német nyelvű szolgálata.

Az amerikai külügyminisztérium végre beismerte, hogy a szíriai Idlib tartományt a kezében tartó, hírhedt al-Nuszra Frontnak nem csak van vegyi fegyver a birtokában, de azt a civil lakosság ellen be is veti. Igor Konyesenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője elmondta, hogy az amerikai kormány a szíriai kormányerőket vádolta azzal, hogy vegyi fegyverrel hajtottak végre támadást és azokat a dzsihadistákat, akik azt valóban megszervezték, „mérsékelt ellenzéknek” nevezte. Hozzátette: a terroristák ellen harcoló  orosz légierő Szíriában nem támad civileket és házaikat, szemben az amerikaiakkal és az általuk vezetett koalícióval, amely Rakka városát a földdel tette egyenlővé, idézi őt az orosz Sputnik News hírügynökség angol nyelvű szolgálata.

Ugyanez a hírügynökség egy másik hírében arról számol be, hogy tegnap izraeli erők hajnalban  a megszállt Ciszjordánia különböző városaiban megrohamoztak és lezártak nyolc palesztin médiumot.  A helyiségeket átkutatták, újságírókat tartóztattak le. A Palesztin Néppárt erről kiadott közleményében „államilag támogatott terrorról” beszélt. Nem egy helyen fiatalok kőhajigálással próbálták védeni a médiumokat. Rájuk acélbevonatú gumilövedékkel  lőttek és gázgránátokat dobtak, melynek következtében többen súlyosan megsérültek.

Az angol nyelvű, Oroszországgal foglalkozó Russia Insider nevű hírportál arról ír, hogy míg a fősodratú sajtó mindenhol nácikat szagol, addig egyöntetűen csöndben maradtak, amikor Ukrajnában szombaton a modern idők legnagyobb, húszezres náci felvonulást tartottak. A II. világháború idején a németekkel szövetséges Ukrán Lázadó Hadsereg 75-ik évfordulójának emlékezetére menetelők között ott volt a szélsőséges Szvoboda Párt elnöke, Oleh Tyahnybok, az amerikai John McCain szenátor barátja is, aki felszólította Ukrajnát, hogy tegyen többet “a szervezett zsidóság bűnös tevékenységének megakadályozására”.  A BBC például több tucat újságírót foglalkoztat Ukrajnában, de valahogyan egyikük se vette észre mindezt.

A The African Exponent   nevű,  Tanzániában megjelenő  pán-afrikai hír- és véleményportál arról számol be, hogy több afrikai ország fontolóra vette, kilép a Nemzetközi Büntető Bíróságból, ugyanis az folyamatosan afrikai vezetőket ítél el háborús bűnökért, míg sokkal súlyosabb háborús bűnöket elkövető amerikai és például brit politikusok ellen soha nem emel vádat.

 

 

Megosztás: