„Republikánusok, hagyjátok ezt az mű felháborodást Weinstein-ügyben!”

THE NEW YORK TIMES

A vezető amerikai lap ezzel a címmel írt cikkét így kezdi:

Mondjátok meg Donald Trumpnak: ha szexről van szó, ő nem annyira álszent, mint Harvey Weinstein. Hirtelen bukásáig, amit szexuális támadásairól és inzultusairól kiderülő vádak okozták, a női jogok támogatójaként pózolt. Filmeket csinált jelentős női szerepekkel (így abban a 82 éves Judi Dench viccelt,  hogy nevét hálából a fenekére tetoválta), pénzt adott a feminista politikát támogató politikusoknak és pénzt adott, hogy a Rutgers Egyetemen tanszékot állítsanak fel Gloria Steinem tiszteletére. Még Sundance-ben  a nők menetén is részt vett. Csakhogy a magánéletében szexista szörnyeteg volt, és hatalmát a nők kizsákmányolására és megalázására használta. Miután viselkedéséről széles körben kiderült az igazság, kilökték a szakmai közegéből és páriává tették.

Trump következetesebb. Nyilvánosan és zárt ajtók mögött is disznó. 1992-ben a New York Magazine azt jelentette,  hogy elmondta, a legjobb a nőket ürülékként kezelni, de ennél durvább kifejezést használt. Követte saját tanácsát. Első felesége, Ivana Trump azzal vádolta, hogy megerőszakolta egyik dühkitörése során…

Stb., majd:

Trump azzal dicsekedett,  hogy a nőket nemi szervüknél ragadja meg. Miután kiderült magatartásáról az igazság, megválasztották az Egyesült Államok elnökének.

Stb., 5 oldalon.

/Így védi a vezető amerikai lap  liberális hollywoodi médiamogulját, miután már minden kötél szakadt./

 

Megosztás: