Berlini óriáspark: egyre rosszabb a helyzet az odaáramló kelet-európai hajléktalanokkal

Egyre nehezebb kezelni azt a hajléktalan-helyzetet Berlin nagy belvárosi parkjában, a Tiergartenben („Állatkert”). Panaszkodnak az ott dolgozók az ott tanyázókra. „Vizeletükkel töltenek meg palackokat és azok tartalmát ránk fröcskölik”. Vagy fogdossák a kollégákat. Ugyanezek már fejbe vágták a hattyúkat is, majd megsütötték és megették őket. Az „ugyanezek” olyan kelet-európai fedél nélküliekre vonatkoznak, akik hónapok óta, összeverődve tanyáznak ebben az Állatkertben, áll a vezető német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung politikai szerkesztője által a mai számban megjelent cikkében.

Stephan von Dassel, helyi zöldpárti polgármester néhány hónapja anonim levélládákat rendszeresített. Közvetlenül akarta megtudni munkatársaitól, hogy milyen problémákkal néznek szembe ezen óriásparkban. Arra gondolt, hogy kritikákat és jobbító javaslatokat kap. Tévedett. Kapitulációk érkeztek. Olyanokat olvasott, hogy számos kertész nem hajlandó már a parkban dolgozni. Mert olyan problémákkal néznek szembe, mint hogy a füvet egy ott meztelenül és öntudatlan állapotban fekvő test körül kell megnyírni. A helyzet a legutóbbi időkben roppant mértékben súlyosbodott.

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/berlini-oriaspark-egyre-rosszabb-helyzet-az-odaaramlo-kelet-europai-hajlektalanokkal-2350402/

 

Megosztás: