Jó külföldi sajtója van (Sorosnak) a Sátánnak

Két cím a nemzetközi sajtóból arról, hogy Aradszki András, a KDNP parlamenti képviselője sátáninak nevezte a Soros-tervet.

Az amerikai Breitbart News hírportál erről szóló, két és fél nyomtatott oldal terjedelmű beszámolójának címe: „A Soros-terv sátáni támadás Európa ellen, mondta a magyar törvényhozó”.

Ugyanerről szintén nem a magyarországi bal-/neoliberálisokkal rokonszenvező Russia Today négy nyomtatott oldalra rúgó tudósításának címe: „A migránsokat Európába hozó sátáni Soros terv ellen küzdeni keresztény kötelesség”– magyar országgyűlési képviselő.

A két beszámoló szakmai metodológiája „szörnyű”. Ugyanis tényeket tartalmaz. Idézőjelek sokaságával tudatja hírfogyasztóival, hogy miként nyilatkozott a Soros-témában Aradszki András, Orbán Viktor, Bakondi György, a miniszterelnök nemzetközi főtanácsadója, és hogy mit reagált mindezzel szemben Goran Buldioski, Soros Nyílt Társadalom Alapítványok európai igazgatója.

Tények, tények, idézetek. Ami két azonnali billogot jelent a percenként hazug Putyin-teóriákat tényként terjesztő fősodratú médiában. Az egyik a szélsőjobboldaliságot, a másik pedig az „összeesküvés-elméletet”.

A Breitbart fordítva látja. Mert az is a tényeket szereti.

Nekimegy a fősodratú médiumoknak, amiért a szemet kiszúró tényekkel szemben letagadják, hogy létezne Soros-terv, és utal egy korábbi cikkére, amelyben az egyik ilyen tagadó médiumot, a „lazacrózsaszínű establishment” Financial Times napilapot ki is emeli, mint amelyikben még külpolitikai szerkesztőjének, Gideon Rachmannek is volt képe letagadni, hogy van Soros-terv. Amire, Kovács Zoltán kormányzati szóvivő reagálását is ismertette, azaz azt, hogy a tényekre emlékeztette a Londoni City médiabeli lazachordozóját.

A Breitbart ezt „meri” írni: „Valóban, annak ellenére, hogy az establishment médiája tagadja, hogy van egy terv a kontinensnek évi egy millió migránssal való elárasztására, 2015 szeptemberében Soros maga írt e címmel publicisztikát: ’ George Soros: Íme a tervem a menekültkáosz megoldására’, és ebben azt leszögezi, az ’EU-nak évente legalább egy millió menedékkérőt kell befogadnia a belátható jövőben”.

E cikk a Market Watch 2015. szeptember 29-i számában jelent meg, és éppen ezzel a cikkével kezdte lapunk Soros ez irányú, általa írt tervkifejtéseinek szó szerinti fordítását ITT.

És most álljunk meg két szóra!

Az egyik „szó”: a Klubrádiónak („A világhírű adó”, mint közröhejes önreklámja emlékeztet arra az időre, amikor Neelie Kroes korábbi uniós biztos annak „elhallgattatásával” kelt és ébredt, és hazudott erről hasonló módon hetente a prostituált nyugati média) egy Pikó András nevű alkalmazottja hétfőn a Bolgár-féle „Megbeszéljük” műsorban egy betelefonálóval egymást túllicitálva teljes negyedórán át hisztériázott arról, hogy miként lehet akkora hazugságot terjeszteni, miszerint Sorosnak terve lenne. És még arra is képes volt, hogy biztatta vendégét, keressen rá az interneten a Soros-tervre, ami nincs.

Nos, addig, ameddig ilyen ténytagadó „újságírói” vannak a balliberális oldalnak, garantált a szavazók hatalmas többsége irántuk való undorának szavatolása.

A másik „szó”: ha a szemet kibökő tények nem számítanak, akkor a liberális metódust kölcsönvéve, a jobboldali sajtó kijelenthetné, Aradszki András ki nem ejtette a száján a „sátán” szót. Hogy kiejtette? Ami tény? De hát a tény a mai világunkban egyenlő annak cáfolatával, nemde bár?

Jaj, kedves George Orwell és Aldous Huxley, igazán bocsánat, hogy nem olvastuk műveiket! Hiszen szép új világunkban akkor e cikket meg sem kellett volna jelentetni.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/jo-kulfoldi-sajtoja-van-sorosnak-satannak-2326339/

 

Megosztás: