Benedict Kiely atya: A „despota” EU fenyegeti Magyarországot és Lengyelországot

LIFEZETTE

Benedict Kiely atya, a Közel-Keleten Szíriától Palesztinán át Marokkóig üldözött keresztényeket segítő Nasarean.org alapítója nagyobb lélegzetű cikkben méltatja a Visegrádi országokat, és bírálja a Nyugatot a lepantói csata évfordulójára szervezett tegnapi lengyelországi imalánc kapcsán.

A vonatkozó bekezdések:

Az Európai Unió – ez a szklerotikus és despota testület, amely egy „Amerikai Egyesült Európát” akar kormányozni az emberek elsöprő többségének azon vágya ellenére, hogy nemzetállamokként maradjanak fenn – súlyos büntetéssel fenyegeti Lengyelországot és Magyarországot, hacsak nem fogadnak be migránsok ezreit.

Lengyelország, Magyarország, Szlovákia és a Cseh Köztársaság nemzetei nem fogadják el, hogy Európa keresztény örökségét – amelyet évszázadokon át védtek meg, és amely számtalan hősnek a vérébe került – oly könnyen és csak úgy feladják. Beata Szydlo lengyel miniszterelnök az európai vezetőkhöz szólva mondta nekik, hogy „emelkedjetek fel térdetekről, letargiátokból, mert ha nem minden nap sírni fogtok gyermekeitek miatt”.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és az európai keresztény kultúra legszókimondóbb bajnokainak egyike Európának a migránsok tömeges beáramlására adott európai választ „őrültségnek” nevezte. Rámutatott arra a politikailag inkorrekt igazságra, hogy a migránsok legtöbbje muzulmán, hozzáadva, hogy „Európának és az európai kultúrának keresztény gyökerei vannak. Vagy az magában véve már nem riasztó, hogy Európa keresztény kultúrája alig van abban a helyzetben, hogy Európának fenntartsa saját keresztény értékeit?”

Megosztás: