Kik állnak az oroszozás-biznisz mögött?

CONSORTIUM NEWS

Robert Parry, az Egyesült Államok egyik legkomolyabb újságírója 13 nyomtatott oldal terjedelemben mutatja be azt a mechanizmust, amely segítségével naponta jönnek elő az amerikai  fősodratú médiumokban a „Russia-gate” újabb és újabb hazugságaival, mindazokat tényként beállítva.

Dollármilliók mennek olyan kutatóintézeteknek, mint amilyen nálunk a Political Capital, hogy mindenfajta tudományos aggály és ellenőrzés nélkül állítsák elő az áltényeket az oroszok állítólagos beavatkozásáról az amerikai elnökválasztásba, valamint Trump és környezete „oroszkapcsolatairól”.

A cikknek nagyjából az egyharmada után ismerteti a tényfeltáró munkájáról közismert újságíró,  hogy kik állnak a Russa-gate mögött. Az erről szóló alcím: „A neokonok, ismét!”.

Ebben a kulcsfontosságú bekezdés így hangzik:

A neokonok évek óta Oroszországot veszik célkeresztjükbe, hogy ott megváltoztassák a rendszert, mert úgy látják, Vlagyimir Putyin orosz elnök a fő akadálya azon céljuk előtt, hogy Izraelt segíteni tudják a szíriai rezsimváltásban és hogy esélyt kapjanak Irán bombázására. A Russia-gate a neokonoknak azért is jött jól, mert így a demokratapártiakat, a liberálisokat és még a progresszíveket is be tudják vonni a neokon programba, mert a Russia-gate-et hatékony fegyverként tudják eladni a Trump-elleni ellenállásra.

 

 

Megosztás: