Moszkva válaszolni fog az orosz médiumok elleni, szabályok nélküli harcra

SPUTNIK NEWS

Maria Zacharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője sajtótájékoztatóján beszélt azon intézkedésekről, amelyeket Oroszország foganatosít, amennyiben az USA további ellenséges lépésekre szánja el magát az orosz médiumok ellen.

Azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium  a Russia Today America adó tevékenységében részt vevő vállalatoktól követelte, hogy külföldi ügynökökként regisztrálják magukat.

Zaharova hangsúlyozta, számos orosz nyelvű médium amerikai pénzügyi támogatásban részesül, de pénzügyi forrásaikat eltitkolják és nincsenek külföldi ügynökökként regisztrálva Oroszországban.

Közölte, ha Amerika szabályok nélküli harcba kezd és a jogot megcsavarják és azt adók megsemmisítésének eszközévé teszik, úgy az orosz médiumok ellen minden lépésre megfelelő választ várhatnak az orosz kormány részéről.

Hangsúlyozta: Oroszország minden nemzetközi szabályhoz és normához tartja magát a sajtószabadság tekintetében és ezt többször bizonyította. Az amerikai hatóságok által az RT-vel és a Sputnikkal szemben állított követelmények ellene mondanak ezen elveknek.

Megosztás: