Gigantikus botrány Amerikában Giraldi „antiszemitának” nyilvánított cikke twitterezéséből

FOX NEWS, NEWSWEEK, THE HILL

A nagyon csinos amerikai Valerie Plame Wilson volt CIA-ügynököt és kémregények íróját szétlövi az amerikai sajtó, mert Phillip Giraldi, egy szintén volt CIA tiszt –  közismert háborúellenes publicista – néhány nappal ezelőtt megjelent cikkét (a hazai nyilvánosságban természetesen csak itt: http://lovasistvan.hu/2017/09/20/amerika-zsidoi-allnak-amerika-haborui-mogott/) tetszéssel twittelte.

(Wilsont a neokonok dobatták ki a CIA-tól, mert férje nem volt hajlandó beállni a sorba és igazolni az iraki háború igazolására kifőzött hamisított uránium-sztorit.)

Ekkor robbant fel az ügy. A Fox News TV-ben a neokon-ügyek egyik legnagyobb védelmezője, Alain Dershowitz őrjöngött.

Valerie Plame Wilson nem győz bocsánatot kérni és hátrálni. Olyanokat mondott, hogy tulajdonképpen el se olvasta a cikket, csak úgy twittelte.

A nem fősodratú médiában többször elhangzik az érv, hogy ezzel a támadással csak erősítik Giraldi érveit, mint ezt: A zsidó csoportok és a mély zsebű egyéni donorok nem csak a markukban tartják a politikusokat, hanem a tulajdonukban van és irányítják a sajtót és a szórakoztatóipart, ami azt jelenti, hogy az őket megsértő félről soha többé senki nem fog hallani. Különösen kényesek az olyan kérdésekre, mint a „kettős lojalitás”, főként mivel a kifejezés maga egy álca,  hiszen az teljesen egyértelmű, hogy közülük nem egynek egyetlen igazi lojalitása van, mégpedig  Izraelhez.

(Az Egyesült Államokból kapott információ szerint Phillip Giraldit tegnap elbocsájtották a The American Conservative-tól.)

 

 

 

Megosztás: