Egy Dániában élő ultraliberális hazai kételkedett a dán miniszterelnökről szóló bejegyzés hitelességében

Ma egy olvasótól kaptam a következő emailt e, két nappal korábban kitett szemléről: http://lovasistvan.hu/2017/09/21/dan-miniszterelnok-atvettek-a-muzulmanok-dania-egyes-reszeit/

   Több évtizede Dániában élő ( genetikailag ultraliberális)  ismerősömnek megküldtem alábbi cikkét, mire ezt a dühödt válasz kaptam. Az ismerősöm címét kiixeltem. 

   Önnek nagyobb hitele van nálam, így Önnek hiszek ebben a kérdésben.

A dániai ismerős szövege:

Honnan vettek ezt a hazugsagot? En olvasom ezt az újságot és nyoma sincs ilyen interjunak. Egyébként Lars Lykke Rasmussen NY-van, az ENSZ ben, ahol a környezet védelemről tárgyalnak.

Ezt a magyarok migrans fóbia alátámasztására gyártottak. Nálunk inkább siker történésekről írnak és mutatnak a tv-ben, hogy a 2015-ben érkezett menekültek hány %-a mar önellátó.

 

Ezt a választ küldtem:

  1. 27 éve egyetlen egy alkalommal nem tapasztaltam, hogy a balliberális oldal bármilyen vitában, amely érzelmileg rosszul érinti, ne hazudna ellenérveiben. Szinte minden mondatában. Betegesen. Aki elhiszi, hogy a speisa.com angol nyelvű hírportál „a magyarok migráns fóbia alátámasztására” gyárt híreket, az e kategóriába tartozik.

    2. Kit érdekel, hogy hol van most Rasmussen?

    3. Aki Rasmussent védi, legalább tanulja meg, hogyan írják a nevét. Nem „Lykke”, hanem Løkke.

    4. A hivatkozott cikk megadja a linket a Jyllands-Posten cikkre: https://jyllands-posten.dk/protected/premium/indblik/Indland/ECE9867494/loekke-om-parallelsamfund-det-her-handler-om-en-tabt-taalmodighed

    5. Ugyan tudok dánul, de a cikk csak előfizetéssel érhető el, ezért ismertettem a speise.com róla szóló beszámolóját. A nem előfizetőknek látható eredeti cikk címe és első pár sora megegyezik azzal, ahogyan azt a speise.com ismertette.

    6. Hazudni Magyarországról szoktak, éjjel-nappal. Itt a legújabb tegnap estéről: a tízmillióknak szóló német közszolgálati Merkel-cseléd ARD Das Erste híradójában ezzel a hazug címmel számol be felcsúti hazugságáról: „Magyarország: az Orbán-kormány blokkolja az EU-vizsgáló(ka)t”. (http://www.daserste.de/information/politik-weltgeschehen/europamagazin/sendung/ungarn-eu-subventionsbetrug-100.html)

 

 

Megosztás: