Szakértői interjú: „Az afrikaiak legtöbbje nem integrálható”

INFO-DIREKT

A linzi hetilapnak adott interjút Roland Pentz Afrika-szakértő.

A nyomtatott hetilapban megjelenő interjúból a portál kivonatokat közöl.

/Néhány szó e szókimondó jobboldali osztrák hetilapról: egész Ausztriában – a hetilap szerint – csak mintegy száz kioszkban kapható csakúgy „simán”. Ha valaki máshol akarja megvenni, előre meg kell rendelni az odaérkezését./

Az újságíró megkérdezte tőle, hogy milyen okokból áramlanak az afrikaiak Európába a kontinensről.

Pentz szerint „a fő ok az afrikai népesség irdatlan túlnépesedése”. Hozzátette, meg van győződve arról,  hogy ezt a népességi nyomást politikailag kihasználják arra, hogy Európát destabilizálják humanitáriánus okok ürügyén. Miközben teljesen egyértelmű, hogy e migrációval lehetetlen rajtuk segíteni. Zambiában például a túlnépesedés évi 600 000 új születésben jelentkezik. Számos afrikai ország népességét minden harminc évben megkétszerezi. Ha „most befogadnánk egy millió egyiptomit a szomszédszeretet jegyében, az Egyiptomon semmit nem segítene, mert ott minden évben egy millióval nő a lakosság száma a születések reprodukciós rátája fölött. Vagyis Európában összeomlana az az állam, amely felvenné ezt az éves embertömeget.

Arra a kérdésre, hogy milyen okok hajtják ezeket az embereket Európába, Pentz azt felelte, a nagy szegénység, az éhség és a perspektíva hiánya. De a fő ok a lakosság robbanásszerű növekedése.

Európa csak akkor tudná a migrációs nyomást csökkenteni, ha szuverén lenne. Ha azonnal megállítanánk Európában a befogadást, már az is késő a hosszú távú hatásokat tekintve. Vissza kellene szállítani Afrikába az ideérkezetteket, de azonnal megkezdve a deportálást.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e Afrikán segíteni, Pentz nemmel felelt, mert „Afrika egy elveszett kontinens. A ’K’ kontinens: (a következő szavak németül mind „k”-val kezdődnek) a betegségek, háborúk, a korrupció, a katasztrófák, krízisek kontinense. Pozitív perspektíva sehol. A gazdasági növekedés is kicsi. Ami állandóan nő, az a népesség”.

 

Megosztás: