A Junge Freiheit Soros migránstervéről: a FAZ hazudik, mint a vízfolyás

A múlt pénteken a vezető német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) újságírója, Stephan Löwenstein ezzel a címmel írt cikket: „Orbán kampányt tervez a milliárdos Soros ellen”.

Erre a cikkre reagál jogos undorral a német jobboldali Junge Freiheit.

Az írás szerzője Adorján F. Kovács, Németországban született és ott élő magyar származású orvosprofesszor és publicista kínosan dokumentálja, hogy a FAZ arcátlanul hazudik. Mondhatnánk, fősodratúan.

E lap, kezdi szerzője cikkét, azt írja, hogy „Magyarország polgárainak ‘nemzeti konzultációval’ kell alkalmat kapniuk arra, hogy véleményüket nyilvánítsák ki az állítólagos Soros-tervről”. E Soros-terv „állítólag azt akarja, hogy évente egy millió migránst hozzanak be Európába Ázsiából és Afrikából és osszák el őket az európai országokba. A Soros-alapítványok munkatársai vitatják, hogy a terv ilyen formában létezne”.

Ehhez egyszerűen el kell olvasni magának, George Sorosnak a Die Welt 2015. október 2-án írt cikkét, írja a szerző, amely ott ezt a címet kapta: „George Soros terve Európa menekültválságára”. Ebben Soros minden „állítólagos” pontot precízen leír.

„Először is az EU-nak a belátható időn belül évente legalább egy millió menekültkérőt kell felvennie” és nekik két éven át fejenként 15 000 eurót kell fizetni. Másodszor, az olyan országoknak, mint Törökország, 20 milliárd eurót kell biztosítani a táborokért és további segélyként.

Harmadszor, a menedékkérőket központilag az EU hivatalából kell irányítani, tehát ki kell őket venni az egyes országok kezei közül. Negyedszer, a menedékkérőknek az útját biztosítani kell, tehát kényelmes ingázó szolgálatokat kell létesíteni. Ötödször, globális normákat kell bevezetni a migrációs áramlatok szervezésére és finanszírozására.

„Nem nehéz, hogy ezen tervben pontosan felismerjük az EU és Merkel asszony politikáját. Csak spekulálhatunk arról, hogy mennyiben véletlenek és mennyiben szándékoltak az összefüggések. Viszont terv van. És az újságírói naivitás vagy arcátlanság, hogy higgyen valaki a Soros-alapítványoknak, mely szerint egy terv ’ilyen formában’ nem létezik.”

Folytatás:

http://magyaridok.hu/kulfold/junge-freiheit-soros-migransterverol-faz-hazudik-mint-vizfolyas-2228788/

 

Megosztás: