A szuperzseni Paul Craig Roberts ismét: „Lám a fakó ló és lovasa, a halál”

PAUL CRAIG ROBERTS

„Amerika két legnépesebb államai közül kettőt, Texast és Floridát a hurrikán romokba döntötte, miközben Washington még több háborút készít elő.

Az USA államadóssága több mint 20 ezer milliárd dollár, és Washington további háborúkat gerjeszt.

Az egész világ segíti Washingtont háborúkat gerjeszteni, beleértve a két célországot, Oroszországot és Kínát. Mindkettő segíti Washingtont több háborút szítani. Akár hiszik, akár nem, Oroszország és Kína Washingtonnal együtt szavazott az ENSZ Biztonsági Tanácsában, hogy további és még keményebb szankciókat alkalmazzanak Észak-Korea ellen, amely országnak egyetlen bűne, hogy legyen mivel megvédenie magát az USA-tól és ne legyen újabb áldozata Washingtonnak, mint Afghanisztán, Irak, Líbia, Szomália, Jemen, Szíria, Szerbia és Ukrajna, ahol amerikai államcsínyt hajtottak végre és most nyomorog.

Korábban azt hittem, hogy Oroszország és Kína fékezőleg hat Washington egyoldalú akcióira, de látható, hogy ez nem így van. Mindkét kormány meghajolt Washington előtt és mindketten úgy szavaztak, hogy megbüntessék Észak-Koreát…” – kezdődik a cikk.

De miért ismétli Oroszország és Kína ugyanazon hibákat, amelyeket akkor követett el, amikor támogatta Washington ENSZ határozatát Líbia esetében a repülési tilalom ügyében? Amit Washington és a NATO a feje tetejére állított, amikor a levegőből támadták Líbiát.

Oroszország tudja, hogy amerikai  nukleáris- és katonai támaszpontok  veszik k örül. Kína is tudja.

Félnek? Vagy mindez trükk, hogy elkerüljék az amerikai katonai támadást Észak-Korea ellen?

Nem. Washingtonban több gonosz lakozik, mint amit e két kormány gondol. Oroszország és Kína meg szeretne meggazdagodni olyannyira, hogy az szuverenitásukba és létükbe kerülhet.

Esszéje vége: A szörnyű helyzet az, hogy az egész világot, az egész ENSZT, a Biztonsági Tanácsot elfoglalta Washington. A jelek szerint már Oroszország és Kína se látja saját nemzeti érdekét.

„Oroszország és Kína együtt dolgozik Washingtonnal saját elmúlásuk érdekében. A dolog bibliaivá válik. Washington az anti-Krisztus, amely a Földön minden jót aláás.”

/Paul Craig Roberts professzor Reagan elnök volt pénzügyi államtitkára volt. A Reaganomics egyik kidolgozója. A Wall Street Journal korábbi szerkesztője. Számos könyv szerzője, amelyekből természetesen egyetlen egy nem jelent meg magyarul./

Megosztás: