A nagyszájú globalisták megrettentek Kínától

FINANCIAL TIMES

Az elmúlt időkben egyre több, eddig szőrös mellén az ingét is széttépve globalista szívét mutogató ország kezd bezárkózni és protekcionistává válni. Hogy balliberális olvasóink is értsék: kezdenek hülye, bunkó, provincialista barmok lenni.

Most a globalizmusból visszavezető úton egy minőségi ugrás történt: már nem csak egyes országok, de az egész Európai Unió akar gáncsot vetni a globalista szabadkereskedelemnek.

Erről a Financial Times nevű brit globalista napilap mai száma tudósít ezzel a címmel: „Juncker előadja terveit az EU-ban történő külföldi átvételek kiszűrésére”.

A cikk arról szól, hogy Brüsszel a jövőben szigorúbban fogja ellenőrizni, hogy milyen vállalatokat akarnak megvásárolni kínai és egyéb külföldi befektetők, és „izmosabb kereskedelmi politikával akar válaszolni arra a bírálatra, hogy az unió nem tesz eleget saját vállalatai megvédésének”.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke erről holnap fog beszélni, amikor az Európai Parlamentben elmondja az „unió állapotáról” szóló beszédét. Mindezt Pekingben kitüntetett figyelemmel fogják kísérni, mert Kínát aggasztja, hogy egyre nagyobb a politikai ellenállás Európában az érzékeny ipari szektorokban történő kínai befektetésekkel szemben.

 

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/nagyszaju-globalistak-megrettentek-kinatol

 

 

Megosztás: