Farage: Merkel határnyitása „egy politikus legnagyobb hibája a modern európai történelemben”

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

A népszerű független német gazdasági-politikai hír- és véleményportál beszámolt arról, hogy az unióellenes Nigel Farage, a brit UKIP párt volt elnöke felkereste Németországban a radikális jobboldali AfD pártot és a Brüsszellel szembeni ellenállásra buzdította. Spandauba az AfP európai parlamenti képviselője, Beatrix von Stroch hívta meg.

Azt a véleményét hangoztatta, hogy míg Nagy-Britanniában a Bexit győzedelmeskedni tudott, addig Németországban ez jelenleg elképzelhetetlen. De hozzátette, „azt jósolom, hogy Németországban egy ilyen valószínűleg Bajorországból fog kiindulni”.

Majd Angela Merkel kancelláról beszélve leszögezte:   „a határnyitás egy politikus legnagyobb hibája a modern európai történelemben”.

Ezután a cikk igazán igen komolyan hülyét csinál a német kormányból. Azonos mércét követelve. A német választásokba történő állítólagos orosz beavatkozás és a szankciók példáját említve, azt írta, „Nem világos, hogy a német kormány egy brit politikusnak a német törvényhozásba történt beavatkozására Nagy-Britannia elleni szankciókkal fog-e reagálni.”

 

Megosztás: