Németország nem jogállam: titokban támogatja az erőszakos antifasisztákat (EchoTV sajtószemle)

Az osztrák Unzensuriert, magyarul cenzúrázatlan nevű hírportál arról számol be, hogy most már ingyenesen megtekinthető egy olyan dokumentumfilm, amelyet a bajor közszolgálati rádiónak a dokufilm készítői ellen indított pere miatt nem lehetett forgalmazni. A dokumentumfilm ugyanarról szól, mint a két filmkészítőnek tavaly megjelent könyve és azt dokumentálja, hogy a német állam a müncheni főpolgármester nem hivatalos irányításával az erőszakos antifasisztákat minden téren támogatja, beleértve az anyagi támogatást. Ami azt is bizonyítja, hogy Németország nem jogállam.

 

Michel Barnier, az Európai Unió Brexitért felelős főtárgyalója megfedte brit kollégáját azzal, hogy az Egyesült Királyságnak az unióból való távozására vonatkozó követelései „egyszerűen lehetetlenek”. Kifejtette, Nagy-Britannia úgy viselkedik, mintha ő parancsolna, holott valaki nem lehet az egységes piacon kívül úgy, hogy közben annak jogrendjét akarná alakítani, idézi őt az iráni globális Press TV angol nyelvű szolgálata.

A brit Daily Telegraph az Európai Unió terrorelhárítási fő felelősét idézi, aki szerint  Nagy-Britanniában 35 ezer iszlamista fanatikus lakik, ami több mint, amennyi bármely más európai országban él.

Az osztrák Heute  című napilap megbízásából készült legfrisseb közvéleménykutatási adatokat ismerteti az újság. Ezek szerint ha ma lennének a kancellárválasztások Ausztriában, a néppárti Sebastian Kurz külügyminiszter, az Osztrák Néppárt elnöke 9 százalékkal győzné le ellenfelét, a szociáldemokrata Kern kancellárt.

Az Österreich napilap arról számol be, hogy a Szabadság Párt kérelmére az osztrák belügyminisztérium nyilvánosságra hozta a nők elleni szexuális támadásokra vonatkozó riasztó adatokat. Ezek szerint 2014 és 2016 között Burgenland kivételével egész Ausztriában jelentősen növekedtek a nők ellen elkövetett szexuális támadások. Tavaly Bécsben 1491 ilyen támadás történt, míg Burgenlandban 79. Az ilyen bűntettek több mint 70 százalékát Ausztriában élő külföldiek követték el.

/Echo TV nemzetközi sajtószemléje először 11:55-kor/

 

Megosztás: