Ferenc pápa bevallotta: pszichoanalitikushoz járt – könyvbomba

CRUX NOW

Ferenc pápa megnyílt egy új könyvben, amelyet hamarosan kiadnak Franciaországban. Ebben több dologról beszél. Mint arról, hogy Argentínában rendszeresen pszichoanalitikushoz járt. Beszél a melegházasságról, a migránsokról, írja a Vatikánnal foglalkozó katolikus portál.

A „Politika és társadalom” címmel megjelenés előtt álló kötet 12 órás beszélgetést ír le betűhíven. Beszélgetőtársa Dominique Wolton, a párizsi CNRS kommunikációtudományi intézetének szociológusa.

A pápa elmondta, hogy egész életében a nők megtermékenyítően hatottak rá és befolyásolták. Voltak „kis barátnői”. És jelentős befolyást tett rá egy militáns kommunista nő, Esther Ballestrino de Careaga.

„Megtanított rá,  hogy miként gondolkozzam a politikai valóságról… Oly sok mindent köszönhetek ennek a nőnek”.

A könyv szeptember 6-án fog megjelenni, de a francia Le Figaro Magazine már három nagyobb részletet közölt belőle. /Az merő véletlen, hogy erről a pápát agyonimádó ballibjeink, sem az MTI nem tudósított róla./

A pszichoanalitikus asszonyról azt mondta, „nagyon sokat segített nekem”.

Majd ismét szó szerint: „Egy zsidó pszichoanalitikussal konzultáltam. Hónapokon mentem a házába heti egy alkalommal, hogy tisztázzunk bizonyos dolgokat. Orvos és pszichoanalitikus volt…”

/A cikk 8 oldal terjedelmű./

Megosztás: