Hála a lengyeleknek: történelmi trendforduló – a PiS követeli a német sajtószabadság kivizsgálását

 

JUNGE FREIHEIT

Mert eddig mi volt? Nyeltünk Brüsszeltől és védekeztünk.

Ennek vetettek véget a lengyelek.  Visszatámadtak. Történelmet írtak.

A kormányzó lengyel Jog és Igazságosság Párt (PiS) Brüsszeltől követeli, hogy vizsgálja ki a véleménynyilvánítási szabadságot Németországban. „Az Európai Tanácsban vitát kell folytatni a németországi szólásszabadság témájában”, jelentette ki Arkadiusz Mularczyk lengyel PiS képviselő.

„Gyakran oktatják ki Lengyelországot az EU-ban a médiumok vagy az igazságszolgáltatás ügyében. Ezzel szemben mi azt akarjuk megkérdezni, hogy miként áll Németországban a demokrácia és a szólásszabadság  ügye”, mondta. /Mularczyk óriási  figura: pár napja ő vette elő konkrétan a lengyelek kártérítésének ügyét Frau Merkelékkel szemben./

Az indok: Michael Stürzenbergert „alkotmányellenes szervezetek jelképeinek” használata és „vallásos társaságok sértegetése” miatt ítélték el Németországban.

Miután „természetesen” Önök az ügyről az egész hazai nyilvánosságban csak itt olvashattak, emlékezetfrissítésül és új olvasóknak új információként:

http://lovasistvan.hu/2017/08/23/nemet-ujsagiro-6-honapi-felfuggesztett-kapott-iszlambiralatert/

Mularczyk a lengyel TVP.info-nak elmondta, teljesen elege van abból, amilyen eltérő módon bánnak különböző uniós országokkal. „Most pedig mi akarjuk megkérdezni, mi folyik Németországban a demokráciával és a szólásszabadsággal.”

Ha megvitatásra kerül a téma, most nézzék meg, hogyan fognak hallgatni azok a bulldózer elé szórásra érett rohadékok, akik nyaki ütőerüket lüktetve üvöltöztek a magyarországi szólásszabadság állítólagos hiányáról. Mint Verhofstadt, vagy liberális frakciójának alelnöklotyója, Sophie in ’t Veld, Louis Michel és a többi lótetű.

 

Megosztás: