Berlin tagadja, hogy leállította volna a migráns visszaszállítást Magyarországra

https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2017/fluechtlingsamt-dementiert-abschiebestopp-nach-ungarn/

A német szövetségi migrációs és menekültügyi hatóság (BAMF) tagadott olyan jelentéseket, amelyek szerint a berlini kormány ideiglenesen leállította volna a migránsok Magyarországra történő visszaküldését, jelenti a jobboldali német hetilap portálja.

A Junge Freiheit kérdésére a hatóság azzal felelt, hogy a továbbiakban is küldenek Magyarországra átvételi kérelmeket a Dublin III értelmében.

A visszaszállításra azonban csak akkor kerül sor, ha a magyar hatóságok minden egyes esetben írásban nyújtanak biztosítékot arra, hogy a dublini visszavétel keretében odaszállított személyeket az EU irányvonalainak megfelelő bánásmódban részesítik.

A BAMF szerint az év elejétől július végéig 2265 átvételi megkeresést küldtek Magyarországra. Ugyanezen idő alatt 28 visszaszállításra került sor.

A német kormány korábban Ulla Jelpke, a Baloldal (Die Linke) parlamenti képviselőjének kérdésére azt válaszolta, hogy a Magyarországra történő visszaviteleket felfüggesztették. A közszolgálati ARD tévé Tagesschau című hírprogramja szerint a kormány a felfüggesztést azzal indokolta, hogy Magyarországon nem megfelelőek a menekültek életkörülményei. Arról is szó volt benne, hogy Németország már április 11-e óta nem küld senkit vissza Magyarországra.

http://magyaridok.hu/kulfold/berlin-tagadja-hogy-leallitotta-volna-migrans-visszaszallitast-magyarorszagra-2154010/

Megosztás: