Aki Merkelt választja, Németország végleges öngyilkosságát választja

PHILOSOPHIA PERENNIS

Egy nyílt levél jelent meg a portálon Merkel kancellár választóinak címezve. Szerzője Frank Haubold német író.

A szerző azzal kezdi levelét, hogy Merkelnek jószerencséje, amiért elviselhetetlen a vetélytársa, Martin Schulz.

Majd elismeri azt is, hogy a mai Németországban az AfD-re (Alternatíva Németországért) szavazni  nem illik.

Ezután sorolja a tényeket. Hányan áramlottak be Németországba, milyen arányban követnek el bűncselekményeket a migránsok;  hogy a nők többsége nyilvános helyen kevésbé érzi magát biztonságban, mint korábban; hogy Németország a biztonságos  utazási országok rangsorában 31 hellyel csúszott az 51-ik helyre;  hogy a Merkel-kormány által kezdeményezett, Oroszország elleni szankciók 40 évnyi enyhüléspolitikát veszélyeztetik és így Németország biztonságát; hogy a terrort az öbölbeli sejkségek finanszírozzák; hogy Németországban az átlag családi vagyon kisebb mint bármely más, euróövezeti országban; hogy csökkennek a nyugdíjak és azok Európában a legkisebbek kezdenek lenni; hogy a villamos energia kilowattonkénti ára Merkel kancellársága alatt 18,66 centről 29,16 centre nőtt, azaz 56 %-kal növekedett, stb.

Az író azzal zárja levelét, hogy mindenkinek joga van Merkelre szavazni éppen úgy, mint egy szikla szélére állni és a szakadékba vetnie magát.

Aki viszont a szemét nem arra használja, hogy lásson vele, az – idézi Jean-Paul Sartre-t – arra fogja használni, hogy sírjon.

 

 

Megosztás: