Maria Zaharova hülyét csinált Obamából Mandela idézete kapcsán

A napokban, a Charlottesville-ben történtek kapcsán Barack Obama több Nelson Mandela-idézetet posztolt ki Twitter-mikroblogján arról, hogy a szeretet szép, a rasszizmus pedig csúnya dolog. Ezen bejegyzések egyike a „minden idők legnépszerűbb tweetje” megtisztelő címig jutott, mint arról a világsajtó büszkén beszámolt:

https://www.theguardian.com/us-news/2017/aug/16/barack-obama-anti-racism-most-liked-tweet-ever-charlottesville

Az orosz külügyminisztérium szóvivőjének, Maria Zakharovának a reakciója sajnos nem érte el a világsajtó ingerküszöbét.

https://www.facebook.com/MIDRussia/posts/1114085845357522

Zakharova, rendkívül előzékenyen, kis listát állított össze Mandela-idézetekből, hogy megkönnyítse Barack Obama továbbhaladását a megkezdett úton. Az idézetek mindegyikének ugyanaz a témája: Líbia néhai vezetője, Moammer Kadhafi.

„Egyetlen ország se állíthatja be magát a világ csendőrségének. Egyetlen állam se szabhatja meg a másiknak, mit tegyen. Tegnap még az ellenségeink pártját fogták, most pedig van képük az mondani nekem: ne látogassam meg az én testvéremet, Kadhafit. Azt tanácsolják, legyünk hálátlanok, és fordítsunk hátat a barátainknak.”

„Akik az mondják, nem szabadna itt lennem Tripoliban, azoknak nincsenek erkölcsei. Én nem csatlakozom hozzájuk az erkölcstelenségben.”

„Ez az ember akkor nyújtott felénk segítő kezet, amikor teljesen egyedül voltunk.”

(stb.)

Barack Obama a képmutatás definíciója, írja Zakharova. Aktívan közreműködött annak az embernek a meggyilkolásában, akit Nelson Mandela a testvérének nevezett, és akinek a segítségéért örökre hálás volt.

 

 

Megosztás: